22.2.2018

22.2.2018

tiistai 28. syyskuuta 2010

Unelmakodin kuulumisia 28.9.2010

Tänään on tiistai ja 28. syyskuuta. Eli syyskuu vaihtuu pian lokakuuksi. Ja meillähän lokakuu on yhtä juhlaa. Asteita on tänään +9 ja tuuli humisee ja röykyttää parvekkeen laseja. Mutta pyykit kuivuvat vielä parvekkeella hyvin.

Minä taistelen täällä flunssan ja väsymyksen kourissa. Verensokerini on koholla tietty aterian jälkeen, mutta muutoinkin on aika kurja olo. Pitänee nyt vaan lepäillä, kuten tein äskenkin. Minun oli ihan pakko mennä lepäämään, kun silmäni ei enää pysynyt auki. Mutta eiköhän tämä piakkoin ala hellittääkin, joten toivossa on hyvä elää.

Sain siis tässä eräänä päivänä nämä sukat valmiiksi ja niistä tuli tällaiset:


Aurinko taitaa hieman muuttaa langan väriä, mutta tässä on oranssia ja vihreää, koska kaupassa ei ollut enää muita värejä ja ihan hyväthän näistä tuli ja ulottuvat polviin asti.



                           Ja tässä taas hieman Heidin ilmeitä...
Niin, enpä ole jaksanut vaihtaa edes Heidille toisia vaatteita, mutta onhan tässä päiviä ja allakasta saa lisää.
Tämän kauniin ja iloisen Kehäkukan antoi seijastiina blogistaan. Ja minä annan sen teille kaikille, jotka käytte täällä lukemassa kuulumisiani. Siispä, olkaa hyvät ja ottakaa kaunis kukka toivotuksineen mukaanne ja jatkakaa sitä omassa blogissanne.

Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein iloista ja mukavaa päivän jatkoa ja pitäkää itsestänne ja toisistanne huolta!

Tervetuloa myös tänne:
http://helenanelama.blogspot.com/

maanantai 27. syyskuuta 2010

SYKSYTUNNUSTUS...LÄMMIN KIITOS


Sain tämän tunnustuksen vesimiesneuloo blogista. Kiitos ja lämmin halaus!
Minun oli vaikea valita kenelle annan, koska kaikki blogit ovat kauniita, mutta tällä kertaa annan seuraaville:

1. Teetä ja lankaa
2. Neferi
3. Sini Helmi

Mukavaa ja aurinkoista päivän jatkoa kaikille!

sunnuntai 26. syyskuuta 2010

Sunnuntain kuulumisia Unelmakodissa 26.9.2010

Tänään on sunnuntai ja 26. päivä syyskuuta. Aurinko on paistanut koko päivän pilvettömältä taivaalta ja asteita on vieläkin +11. Kun katsoin taakseni ja ulos ikkunasta, niin taivas on niin kaunis. Luvassa on ainakin torstaihin asti aivan mahtavia säitä, aurinkoa pilvettömältä taivaalta. Miten kaunista syksy voikaan olla, kun aurinko paistaa ja säteet kimaltelevat värikästä maisemaa vasten. Nauttikaa luonnosta!

Me olemme paljon pähkäilleet (miettineet) minne oikein lähtisimme ja kyllähän se kohde on nyt ainakin jo valittu, mutta ticketit vielä puuttuvat. Päästäänkö tänne, niin sen näyttää sitten huominen päivä, kun tilaamme tai varaamme sen matkan. Mutta matkasta ja matkan kohteesta sitten hieman myöhemmin.

Mutta sunnuntaina pukeudutaan fiinisti(hienosti) ja niin mekin puimme Heidin kauniiseen rimpsumekkoon, josta tässä on kuvia.











Mutta nyt toivotamme teille kaikille, rakkaat ystävät, oikein mukavaa illan jatkoa ja turvallista viikon alkua!

lauantai 25. syyskuuta 2010

Unelmakodin kuulumisia 25.9.2010

Tänään on jo taas lauantai ja 25. päivä syyskuuta. Kylläpä nämä päivät vilisevät vain ohitsemme, että ei meinaa perässä pysyä.

Mutta pian vilisevät talojen katotkin, kun mennä huristamme yläilmoissa, pilvien yläpuolella, jossa paistaa aurinko. No, eihän me nyt ihan vielä lähdetä, mutta kuume vaan kohoaa, mitä likemmäksi lähtöpäivää tulemme.

Mutta tänään vaihdoimme jälleen kotivaatteet Heidille ja letitin hänen hiuksensa. Nyt Heidi saa vaan olla ja nauttia yhdessäolostaan siskojensa kanssa.

Olen tänään yrittänyt kutoakin uusia sukkiani ja molemmat ovat aivan liki kärkikavennusta, joten saan ne pian jalkaani. Tai olisin jo saanut ne valmiiksi, mutta kun täytyy aina välillä pitää paussia tämän vasemman ranteeni vuoksi. Ja olemme hieman ahkerammin nyt tutkineet paikkaa, jonne lennämme eli kartat ja hotelli ovat jo selvillä ja kartasta on tutkittu maastoakin. Mutta siitä enemmän sitten myöhemmin.

Nyt laitan tännekin joitakin uusia Heidin kuvia.


Tässäpä näitä uusimpia kuvia taas Heidistä. Toivottavasti jaksatte häntä yhä katsella!

Nyt toivotamme teille oikein leppoisaa lauantain jatkoa!

perjantai 24. syyskuuta 2010

I have fever - Minulla on kuumetta...

Tänään on perjantai ja 24. päivä syyskuuta. Ulkona on pilvistä ja asteita on +15. Eli oikein hieno syksyinen sää!

Olemme olleet koko tämän viikon aivan sekaisin kaikesta, kun Heidi tuli. Aika on mennyt siinä ihmetellessä ja ihaillessa Heidin kauneutta ja kokoa.

Mutta nyt meillä molemmilla on kuumetta... ja se pahus vaan nousee ja nousee...sitten menee kuulokin...ja näkö...ja ajantaju...jeeeee....

No, meillähän on tietty sitä matkakuumetta. Kun meitin pitäisi pakata kimpsut ja kampsut ja lähteä jonnekin, mutta kun emme vielä tiedä minne...siis... lennämmekö vai uimmeko!

No, olemmehan jo pitkään suunnitelleet reissua Tukholmaan...no ei nyt ihan uimalla...mutta komialla laivalla. Me voisimme olla yön laivassa ja päivällä tapaisimme serkkuani ja olisimme ensimmäisen yön hotellissa ja sitten taas laivalla viimeinen yö. Siinähän olisi ohjelmaa ihan riittävästi meille. Ja sitten kun tulemme kotiin, niin alamme taas suunnitella uutta reissua...

No, mutta jos sen reissun kuitenkin jättäisimme ensi talveen, jota on ennustettu jälleen kovaksi talveksi. Silloin kun täällä pakkanen paukkuu oikein kunnolla, niin me lentäisimme jonnekin kauas ja lämpimään. Mutta matkalaukku pitäisi olla pakattuna ja valmiina lähtöön. Mutta minne menisimme,  kun paikkoja onkin niin paljon?
Miten olisi Portugali? Tunisia? Kreikka? Bulgaria? Itävaltaankin haluaisin vielä päästä! Mutta eiköhän noista jo löydy sopiva kohde meille! Ainahan on ihanaa suunnitella, mutta sitten kun se toteutuu, niin johan onkin perhosia lentelemässä vatsassa. Mutta kaikki täytyy suunnitella erikoisen hyvin ja tarkasti.

Olenhan minä malttanut hieman kutoa sukkaanikin, vaikka tämä ihka oikea flunssakin minua kiusoittelee. Nyt piti se hanurituntikin peruuttaa, kun en jaksa pitää hanuria sylissäni saatikka sitten vedellä sitä. Mutta sitten taas soittelen kun jaksan!

Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa päivän jatkoa ja ihanaa viikonloppua!
Heidistä siis enemmän täällä:
http://helenanelama.blogspot.com 








Tässä siis on meidän aivan ihana Heidimme ja lisää kuvia taas myöhemmin!

keskiviikko 22. syyskuuta 2010

Heidi on saapunut - Heidi is now here

Tänään on keskiviikko ja 22. päivä syyskuuta. Aurinko paistaa ja asteita on nyt +11. Aurinko ei enää helli meitä, kuten se helli kesällä. Siksipä mieleni halajaakin jonnekin lämpimään. Saas nähdä nyt, jotta toteutuuko tämä ajatus tässä vielä lähiaikoina. Mutta kun meillä molemmilla on samanlainen kaipuu, niin eiköhän me tuumasta toimeen ottaen tilata matkat...sinne jonnekin.

Tämä aamu oli meille erittäin tärkeä, koska kauan odotettu Heidimme saapui meille. Aamusella ennen kahdeksaa tuli kännykkään viesti, että Heidi on saapunut. No, soitto sinne ja puolen tunnin kuluttua kuului...prrrr...se oli ovikello...ja kukas siellä olikaan...kukas muu kuin kultasuu Heidimme.

Saas nähdä, josko tännekään onnistuu tämä kuvien laitto, joka on aina onnistunut kuin salama. Nyt yritin ensin päivittää Explorerin kautta, mutta kuvat eivät tulleetkaan sinne. No, johan nyt on ihme! Kun aina on ennen tullut kuvat oikeisiin paikkoihin, niin miksi ei nyt sitten. Onko meillä asiat nyt sitten liian hyvin, sillä silloinhan tulee vastoinkäymisiäkin usein.

Mutta tästä kaikki alkoi tänä aamuna:
                         Huhhuh ja huoh! Ensimmäinen kuva siis onnistui!
                          Tässä on paketti, joka painoi 12 kiloa...
                      ...ja mitähän sieltä paljastuukaan...
                          ...pukupussin näköinen, joten avataanpa vetoketju...
                   ...jännitys tiivistyy...ja kaikki seuraavat innolla...
  ...ensin löytyi tällaisia kauniita...kortti, Ifi-kirja ja valokuvia Heidistä...
                    ...tässä Heidi pienen siskonsa kanssa...ehkäpä hän saa vielä ...jonain päivänä...
                     ...ja kauniita...kauniita vaatteita...
                      ...jouluvaatteet....ja muitakin kauniita...
                              ...Hei vaan kaikille, minä olen täällä...
                    ...matka meni hyvin ja nyt on kaikki hyvin...
                      ...ja katsokaas miten kauniit kengät minulla on...
                                     ...ja tässä minulla on vielä kahdet kauniit kengät...

Mutta nyt riittää tämä esittely tässä blogissani, joten siirtykää toiseen blogiini, siis tänne:
http://helenanelama.blogspot.com/ 

Toivotan teille kaikille oikein ihanaa päivän jatkoa!                          

tiistai 21. syyskuuta 2010

Heidimme saapuu - Our Heidi is coming

Tänään on tiistai ja 21. päivä syyskuuta. Koko päivän on sataa ropissut ja asteita on +11.

Mutta tänään on myös meidän onnen päivämme, sillä pitkään odotettu heidimme saapuu meille tänään. Ainakin hän lähtee eteläisestä Suomesta kohti Poria tänään. Nyt vain odottelemme häntä uuteen kotiin saapuvaksi.

Toivottelen teille kaikille oikein mukavaa tiistaipäivän jatkoa ja nauttikaa jokaisesta hetkestänne sateesta huolimatta!
                                       Meidän Heidimme

maanantai 20. syyskuuta 2010

Porkkanapihvien ohje

Teidän ystävieni pyynnöstä, laitoin herkullisen porkkanapihvien ohjeen toiseen blogiini eli tänne:

http://helenanelama.blogspot.com 

Nautinnollisia hetkiä!

Turvallista alkavaa viikkoa

Tänään on maanantai ja 20. päivä syyskuuta. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja asteita näyttää olevan jo +12. Aamulla oli niin vahva sumu, että täältä 7. kerroksesta ei näkynyt ulos lainkaan. Mitenkähän se etelään matkustajia vievä kone oli päässyt lähtemään? Liekö ollut hieman myöhässä? Mutta tästähän ne lentää meidän läheltä ja niitä on ihan kiva katsellakin.

Minä olen kutonut sukkani varttakin jo aika lailla ja pian sitä taas jatkan. Mutta en kovin kauan aikaa kerralla voi kutoa, kun tämä vasen ranteeni oireilee. Mutta toki aina vähän kerrallaan. Ja aion mennä myös kuntopyörällä polkemaan jonkin aikaa, joka sekin on ihan hyvää liikuntaa.

Mutta päivänä muutamana me teimme hyviä porkkanapihvejä. Olen näitä tehnyt aika usein, koska me kaikki pidämme näistä ja ovat tosi helppoja tehdäkin.

Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein ihanan aurinkoista päivän jatkoa ja pitäkää itsestänne huolta!


                 Teimme kaksi pellillistä näitä porkkanapihvejä
                             Maistuis varmaan sullekin, njam!

TERVETULOA MYÖS MINUN UUSIMPAAN BLOGIINI:
http://helenanelama.blogspot.com/

Niin, en aio tätäkään blogiani jättää!

sunnuntai 19. syyskuuta 2010

Unelmakoti sunnuntaina 19.9.2010

Tänään on sunnuntai, vaan ei mikään suvinen sunnuntai, vaan syksyinen sunnuntai ja 19. päivä syyskuuta. Asteita on nyt +12 ja merkkien mukaan on sadettakin luvassa sekä tänään että huomenna. Mutta sitten jo pitäisi hieman kirkastuakin ja toivottavasti olisi hyvin kaunis ja kuulas syksy.

Enpä ole tänään ehtinyt vielä oikein mitään tehdä, kun aika menee tässä koneella istuen. No, äsken vetelin Musta Rudolfia ja kyllähän se alkaa jo mennä aina paremmin ja paremmin. Kyllä tuo hanurin soitto on vaan niin ihanaa, että ...huoh...kunpa osaisin vain soittaa oikein hyvin sitä, mutta ehkäpä sitä oppii...ajan kanssa. Eihän kukaan ole seppä syntyessään, kuten ruukataan sanoa.

Mutta pitemmittä puheitta, laitan tähän joitakin kivoja kuvia teidän iloksenne! Toivotan samalla kaikille lukijoilleni oikein leppoisaa sunnuntaita!

perjantai 17. syyskuuta 2010

Bom Dia! Bonjour! Guten Morgen! Hyvää huomenta kaikille!






Tänään on perjantai ja 17. päivä syyskuuta. Asteita on +10. Mutta eilen illalla oli niin kova tuuli, että tuntui kuin olisimme olleet aivan kuin elokuvassa Humiseva Harju. Tuuli vinkui ja vonkui läpi ikkunoiden. Mutta "Myrskyn jälkeen on poutasää..." Nyt on taivaanranta tosi kaunis, kun täältä 7. kerroksesta katselee. Täältä on hyvät näköalat kauas ja tuntuu, että taivas on niin lähellä. Vaikka paksuja, harmaita pilviäkin olisi matalalla, niin kirkasta valoa eli auringonpaistetta näkyy kuitenkin pilvien lomitse.

Eilinen päivä humahti niin nopiaan, että en ehtinyt enää päivittääkään, mutta eipä tuo haittaa. Minä nimittäin pakersin kaikkien blogieni parissa, kun vaihdoin niiden pohjia ja siinäpä se aika vierähtikin ihan huomaamatta.

Sain kuitenkin aloitettua toista sukkaakin ja jatkan tänään, jos ehdin. Tänään on taas hanuritunti, ihana, ja olen ahkerasti harjoitellut vasenta kättäni. Kyllä se tästä lähtee menemään, kun oikealla kädellä sujuu hyvin. Tänään menen myös näkökenttätutkimuksiin Keskussairaalan polille, kun silmälääkärini haluaa seurata tarkasti näitä silmiäni, jotta näköni pysyisi mahdollisimman kauan. Ja hyvinhän kaikki on mennytkin ja näen hyvin ilman lasejakin.

Mutta jännitys tiivistyy, sillä rakas Heidimme saapuu pian ja me molemmat odotamme häntä innolla ja lämmöllä. Pitänee vaan ostaa sitten rusettinauhoja, jotta saan kammattua hänen ihanat hiuksensa ja laitan hänelle rusetin päähän kuten ennen vanhaan. Mutta Heidi on kaunis! Hän on jo iso tyttö, 5 vuotias ja 110 cm pitkä. Ajattelin kutoa tai virkata hänelle jotain neulevaatteitakin. Mutta siitä sitten enemmän tuonnempana.

Nyt toivottelen teille jälleen oikein mukavaa perjantaipäivän jatkoa ja pitäkää itsestänne ja toisistanne hyvää huolta!
 

VIIMEINKIN PÄÄSEN TÄNNEKIN BLOGIINI

Tänään on sunnuntai ja 22.11.2020. Aurinko laskee ja tulee hämärää. Olen onnellinen, kun pääsen tänne blogeihini pitkästä aikaa. Kirjoitan t...