22.2.2018

22.2.2018

keskiviikko 31. elokuuta 2011

AHAAA...AHAAA...57 PÄIVÄÄ...

Tänään on keskiviikko ja 31. päivä elokuuta. Tällä hetkellä aurinko paistaa, mutta välillä on taivaalta tullut saderyöppyjäkin. Asteita on +13 ja tällaista on ennustettu jatkossakin, siis sadetta ja viileää. Tänään on myös elokuun viimeinen päivä ja jälleen kuukausi vaihtuu. Miten kummassa nämä päivät ja kuukaudet kuluvat näin vinhaa vauhtia? Miten saisin ajan rattaan pysähtymään?


No, mutta vielä on 57 päivää, kunnes kohoamme pilvien yläpuolelle näin:
Sitten vain istumme nelisen tuntia ja minä kudon ainakin jonkun tunnin ajan. Ja sitten laskeudumme Alicanten kentälle, josta matkamme jatkuu päämääräämme. Mutta mikä mahtava muutos se tuleekaan olemaan meille, niin ilmaston puolesta kuin muutenkin! Siellä vietämme syksyn, talven, joulun ja kevään! Mielenkiintoista viettää siellä joulua! Toivottavasti ajan ratas pysähtyisi joksikin aikaa ja saisimme viettää siellä pitkän, ihanan loman! Toisaalta, mehän pääsemme sinne sitten taas uudestaankin. Mutta ajatukseni ovat siellä Espanjan auringon alla ja siellä unohtuvat kaikki murheet ja ehkäpä kotimaakin ainakin joksikin aikaa. Aiomme kierrellä siellä rannikot ja sisämaat, Välimeren rannat ja vuoristot.


Mutta nyt palataan jälleen tähän päivään ja tänne maaseudun rauhaan. Enpä ole tänäänkään muuta tehnyt kuin istuskellut tässä koneeni ääressä ja tutkinut asioita ja paikkoja. Odottelen niin kovin uutta läppäriäni. No, kahdessa koneessa on Linux ja kahdessa sitten windows, joten ihan hyvä näin. Ja kun saan sen uuden läppiksen tähän pöydälleni, niin sitten voimme laittaa piuhat kiinni tuohon vanhaan koneeseen ja tutkia taas Linuxiakin vaikka yhtä aikaa. No, niinhän se tietenkin käy!


Äsken alkoi palovaroitin huutaa ja kylläpä kävi korviin ennen kuin lakkasi huutamasta. No, pappa nääs paistaa lettuja, joten siitä tulee käryä ja palovaroitin on niin herkkä, että ottaa sen heti itseensä. Mutta ei hätiä mitiä! Pappa on erityisen hyvä paistamaan lettuja ja sitä nautimmekin sitten oikein kuningatarhillon kera, njam, maiskis.
Tokihan se nostaa jonkin verran verensokeriakin, mutta ei haittaa. Pappa yllätti muutenkin taas tänään, kun oli ostanut Marabouta! Herkkusuita olemme onneksi molemmat! Ja Espanjaan otamme mukaan Marabouta ja Pantteri pusseja tarpeeksi!


No, mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa päivän jatkoa ja minä lähden nauttimaan lettujen syönnistä!



tiistai 30. elokuuta 2011

PIRISTYSTÄ TÄHÄNKIN PÄIVÄÄN...

Tänään on tiistai ja 30. päivä elokuuta. Päivä on ollut pilvinen ja välillä on aurinkokin paistanut. Asteita on ollut +18. Nyt on päivä laskeutunut jo iltaan ja aurinkokin on mennyt mailleen loistamaan toiselle puolelle maapalloa. Matka lähestyy ja päivät vähenevät ja jännitys kohoaa.


Eilen tänne Mummilaan tulla tupsahti Hymytyttö ja pyysi pappaa ja Sirua lenkille. No, sitten he yhdessä lähtivät talsimaan maaseudun katuja. Mutta ennen kuin pappa ja Siru ehtivät takaisin Mummilaan, niin ovi kävi ja minä olin täällä lastenhuoneessa, jossa nykyään on tietokoneeni. Mutta kukas sieltä tuleekaan ovesta sisään? No, kukas muu kuin Kultapoika! No, sitten taas tulohalaukset ja nopeasti syömään, jotta ehtii ennen kuin haetaan kotiin. No, tänäänkin ovi kävi ja kukas sieltä tulikaan juuri oikeaan aikaan, eli kahviaikaan! No, sieltähän tuli jälleen meidän Kultapoikamme! Hän oli illalla lähdössä musikaalia katsomaan ja tulee sitten taas musikaalin jälkeen tänne Mummilaan yöksi, josta lähtee aamulla kouluun. Ja huomennakin me saamme nauttia hänen seurastaan vielä koulun jälkeenkin. Ihanaa, kun lapsukaiset käyvät mummia ja pappaa katsomassa!


Meidän läppäristämme ei ole kuulunut taas mitään, joten täytynee huomenna soitella sinne liikkeeseen, josta sen tilasimme ja kysellä, jotta missä se viipyy. Johan se pitäisi olla täällä, kun jo sunnuntaina sen tilasimme. Mutta jännitys kohoaa myös uuden läppärimme vuoksi!


Mutta käsitöitä en ole taaskaan ehtinyt oikein tehdä, mutta onhan tässä vielä päiviä. Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein leppoisaa illan jatkoa!


Laitanpa tähän vielä päivän piristykseksi pienen videon pätkän:
Tässä Kultapoikamme esittää Munamiestä.

maanantai 29. elokuuta 2011

KAIKEN KIIREEN JA ONNEN KESKELLÄ JOTAIN VALMISTAKIN...

Tänään on maanantai ja 29. päivä elokuuta. Kun katson ikkunasta ulos, niin enpä näe auringon paistavan runsaslukuisten koivujen välistä. Taivas on peittynyt harmaisiin pilviin ja asteita on +12 ja luvassa on +16 astetta ja sadettakin on ennustettu. Mutta nyt näyttää varmistuvan asia, että syksy on tullut. Muuttolinnut ovat lähteneet lämpimiin maihin ja palaavat jälleen keväällä. Niin tekevät monet, monet ihmisetkin täällä kylmässä Suomessa. Ja niinhän mekin lähdemme nyt kokeilemaan siipiämme Espanjan auringon alle.


Mutta nyt on juhlat juhlittu, paitsi tietysti hääpäivä on eri asia ja sitähän on aina juhlittava. Mutta minä olen viimeinkin saanut kuvattua villatakitkin, joiden kuvia laitoin eilen jo käsityöblogiini, mutta voinhan kait laittaa vielä tännekin. Tässähän niitä on:


 Tein tästä keltaisesta löyhänmallisen takin, koska minulla ei löydy vielä ainakaan vyötäröä...
 tämä on virkattu, mutta kuva on tosi huono, vaan ihan hyvä siitäkin tuli...
...laitoin molempiin kauluksiin virkatun nauhan, joten nappeja en jokaiseen villatakkiini laita. Olen tyytyväinen näihin molempiin ja nyt mietin, jos aloittaisin vielä puuvillalangasta villatakin keltaisen yksinkertaisen mallin mukaan. Vaikka eihän tuo Palma-langasta kudottukaan liian kuuma Espanjassa ole, luulisin.


Ja sitten kullanmurustani muutama kuva, kun kuvia löytyy paljonkin Sirun omasta blogista: Sirun blogi

 Minä olen Siru ja jo 10 kuukautta ja osaan poseerata kuvissa...
 ...katsokaas minun silmiäni...ne kertoo että rakastan teitä kaikkia...
...ja minun valkoiset, hohtavat hampaani, joita mummi pesee lähes päivittäin...minun viikseni ovat myös puhtaat...kurkkikaas lisää kuvia minun omasta blogistani.


Mutta nyt on alkanut jälleen uusi viikko ja pian tämäkin kuukausi vaihtuu jo syyskuuksi. Niin nopeaan ne kuukaudet menevät ohitsemme ja vain muistot jäävät sydämiimme, mutta nekin lämmittävät kylmillä talvipakkasilla.


Meillä on taas jännitettävääkin, sillä eilen tilasimme uuden ja isomman läppärin, jonka sitten otamme mukaamme Espanjaan. Siinä onkin taas tutustumista uuteen koneeseen. Minun pitää vain viedä tiedostoja ja ohjelmia ja valokuvia sinne. Toki otamme myös Buffalon mukaamme, joten kaikkia valokuvia ei tarvitse laittaa uudelle koneelle. Mutta se kone tuodaan kotiin ja toivottavasti se tulee jo huomenna.


Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa ja turvallista viikkoa!

sunnuntai 28. elokuuta 2011

VUOSI KULUNUT SIUNAUKSESTA...PALJON ON TAPAHTUNUT HYVÄÄ...

Tänään on sunnuntai ja parvekkeen lasit ovat täynnä sateen kimaltelevia pisaroita. Asteita on ulkona +12. Nyt on niin onnellisen autuas olo. Kiitos teille kaikille, jotka myötäelitte meidän siunaustilaisuudessamme. Tunsin teidät enkeleinä siellä olkapäälläni!


Tästä siis kaikki alkoi eilen lauantaina, 28.8.2010 kello 14.00, Porin Teljän kirkossa. Alkuvalmistelussa ME ja vahtimestari.

Ja nyt kajahtaa ensimmäiset mahtavat urkujen sävelet Mendelssohnin Häämarssista Kesäyön Unelma. Me asettaudumme vamiiksi ja otamme, tai yritämme ottaa tasatahdin, aloitamme vasemmalla jalalla...etenemme hitaasti...onnellisesti hymyillen...tunne on kuin olisi astunut Taivaan Portista sisään vaaleanpunaisten ruusujen keskelle...

 ...ja tässä astelemme alttarille, yhdessä ain...ikuisesti...
                    ...ja alttarille polvistuneena...
                    ...Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Amen.

Ja näillä kauniilla sanoilla ja lauseilla pappi aloitti ...

Helena ja Timo, olette halunneet juhlistaa 10 vuoden yhteistä taivalta kiittämällä Jumalaa kuluneista vuosista sekä pyytämällä hänen siunaustaan myös tuleviin vuosiin. Tänään teillä on varmastikin kirkkaana mielessä hääpäivänne Lieksassa. Silloin saitte sanoa toisillenne "tahdon". Tuo lupaus on pitänyt kaikki nämä vuodet. On suuri asia löytää vierelle toinen, jota saa rakastaa ja jonka kanssa on hyvä olla. Tiedätte hyvin, ettei toinen siinä vierellä ole itsestään selvyys, siksi haluatte tälläkin tavalla osoittaa, kuinka tärkeänä pidätte avioliittoa ja toiseen sitoutumista. Koette, että teidän yhteinen tienne on ollut johdatusta, siitä suuri kiitos Taivaan Isälle.

Miten tähän on sitten tultu? Internet johdatti teidät aikoinaan yhteen, siitä alkoi Timon lentäminen Oulun ja Kirkkonummen väliä. Yhdessä hoiditte rakkaudella Helenan äitiä ja neljää villakoiraa. Yhdessä olette joutuneet kokemaan myös luopumisen tuskaa. Vaikeina hetkinä olette tukeneet toisianne ja rohkaisseet eteenpäin. Täällä Porissa olette viettäneet nyt neljä vuotta. Omassa kodissa on mukava soitella ja laulella, tehdä käsitöitä ja viettää yhteistä aikaa. Sieltä käsin on hyvä lähteä myös matkoille. Yhteinen aikanne on kaiken kaikkiaan ollut ihanaa, rakkauden täyteistä aikaa.


Valitsemassanne raamatuntekstissä apostoli Paavali kirjoitti korinttilaisille rakkauden olemuksesta ja siitä millaista olisi, jos ei olisi rakkautta. " Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali." Rakkaus on kantava voima ihmiselämässä. Ennen ihmisten rakkautta, Paavali tarkoittaa tässä Jumalan rakkautta. Ilman Jumalan rakkautta olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali ilman sen kummempaa päämäärää tai tarkoitusta. Jeesus kehottaa meitä ihmisiä rakastamaan toisiaan, niin kuin hän on rakastanut meitä (Joh. 15:9-12). Jeesuksen rakkaus on uhrautuvaa ja ehdotonta rakkautta. Te saatte läpi elämänne opetella rakastamaan toisianne kuten Jeesus, mutta ennen kaikkea saatte, ja me kaikki saamme opetella itse elämään Jumalan rakkauden varassa, anteeksiantavan ja armollisen rakkauden varassa. Silloin meillä on vieläkin pidemmälle ulottuva päämäärä kuin vain se mitä tämä elämä antaa! Rakentakaa Jumalan rakkauden varaan avioliitossanne ja omassa elämässänne, sillä Jumalan rakkaus kestää, eikä koskaan katoa.


Timo, rakas vaimosi Helena haluaa nyt sanoa sinulle jotain.
           Rakas Timo, olen miettinyt tätä hetkeä jo monet vuodet ja näitä sanoja, joita en nyt löydä. Mutta kiitän sinua näistä ihanista ja rakkauden täyteisistä vuosista, sinun hellästä huolenpidostasi sekä minua että mussukoitamme kohtaan. Toivon, että saisimme elää yhdessä vielä monen monta vuotta. Rakastan sinua, Timo, nyt ja aina! Kiitos!
Ja rakkaani vastaus: Kiitos, rakas Helena, minäkin kiitän sinua näistä ihanista vuosista, jotka olemme saaneet olla yhdessä. Rakastan sinua, Helena! Kiitos!
              Tässä otimme vastaan Herran siunauksen...


Sitten lauloimme virren 326:1,7...Sinulle kiitos Isä Maan ja Taivaan...
            ...tässä käännyimme jo lähtöasemiin ja kun Melartinin Häämarssi Prinsessa Ruusunen kajahti, niin astelimme kohti ovea ja kahvihuoneeseen.


Kun olimme muutaman tunnin siellä nauttineet kahvia ja kakkua ja rupatelleet, olikin jo aika lähteä kohti omaa kotia.


Kotona sitten laitoimme videokameran päälle ja tässäpä näitä still kuvia tuli sitten jonkin verran otettua.
           Tässä minä istun ja ihailen kaunista morsiuskimppuani...

 ...ja seisoen...
                  ...ja rakkaan kampaajani arvokasta työtä...
              ...onnellinen hymy omassa kodissa oman rakkaan kanssa...
        ...ja käymme yhdessä ain, käymme aina rinnakkain...


                       ...näin on hyvä olla...
                         ...ja näin...
                               ...ja näin...
                               ...näin paljon sinua rakastan...
Ja näihin hymyhuuliin päätän tämän meidän siunaustilaisuutemme. Toivon teille kaikille oikein mukavaa sunnuntain jatkoa ja toivottavasti jaksoitte lukea loppuun 
asti. Pitäkää itsestänne huolta ja rakastakaa toisianne!

Tänään on sunnuntai ja 28. päivä elokuuta 2011. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja asteita on +16 ja luvattu on +24 astetta. 

Tänään on kulunut tasan vuosi, kun saimme 10-vuotisen yhdessäolomme siunauksen. Tähän vuoteen on mahtunut paljon iloa ja toki myös surukin kuuluu jokaisen elämään. Mutta kaikista vaikeuksistakin selviää, kun jaksaa uskoa tulevaisuuteen ja asioilla on tapana järjestyä. Aina löytyy jokaisen elämästä ja joka päivä niitä pienenpieniä onnenpipanoitakin, kun vain muistelee asioista myös niitä hyviä puolia. Kaikella on hyvät ja huonot puolensa, mutta rohkeasti vaan eteenpäin, sillä meillä jokaisella on vain  ja ainoastaan tämä yksi ainoa elämä ja toki haluamme elää sen mahdollisimman onnellisena.

Mutta meille on mahtunut tähän vuoteen muutto maalle ja pikkuinen sulotar Siru on tullut elämäämme kuin myös lapsenlapset ovat tässä lähellämme.

Me juhlimme tätä päivää ja myös niitä tulevia juhlia, joita tulee olemaan, ainoastaan tänään tai eilen aloitimme juhlinnan nauttimalla latteet ja prinsessakakkua ja marabou suklaata ja sitä jatkamme tänäänkin.

Meidän suuri juhlan aihe on myös lähtö Espanjaan viideksi kuukaudeksi ainakin. Se tulee olemaan meidän 11 -vuotisen 
rakkaudentäyteisen taipaleemme häämatka ja kohokohta.
Siellä me sitten nautimme Espanjan auringon alla lämmöstä ja toivottavasti ilman jäsenien särkyjä. Olen jo niin innoissani, että voisin tai voisimme lähteä vaikka heti, mutta odotellaan nyt vain siihen lokakuun loppuun, kun lentoliputkin on jo passien välissä.

Mutta tänään tosiaan nautimme kaikesta ja Matin ja Tepon laulun sanoin: "Olen kiitollinen että koti mulla on..."

Olen todellakin kiitollinen elämälleni, että olen saanut niin ihanan, kultaisen ja rakkaan miehen luokseni 11 vuotta sitten. Kiitos Taivaan Isälle kaikesta, mitä olen saanut ja kiitos, että olen saanut myös lapsenlapseni lähelleni ja myös kiitos, että minulla on ystäviä, jotka ovat enkeleitä!

Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein leppoisaa ja auringonpaisteista sunnuntaita ja nauttikaa elämästänne pienistäkin onnenpipanoista!

lauantai 27. elokuuta 2011

TUNNUSTUS - POKAALI...KIITOS

Minun hämmästykseni on hyvin suuri, kun näin, että tuksu ystäväni on antanut minulle tunnustuksen eli pokaalin. Olen niin onnellinen ja tuo tunnustus vei jalat altani. Olen hämilläni!


Mutta nyt toivuttuani tästä yllätyksestä, laitan tänne, mitä pitääkin. Eli pitää kertoa 10 asiaa itsestään ja jakaa tämä taas 10 blogille.


Nyt pitäisi tai pitää kertoa 10 asiaa itsestään. No, se on aika vaikeaa kertoa itsestään, kun aina ajattelee, että eihän minusta ole mihinkään. Mutta juhlien lähestyessä, olen saanut voimia ja kerronpa jotain:
1. Olen saanut 11 rakkaudentäyteistä vuotta rakkaani kanssa
2. Minulla on kolme aikuista lasta ja viisi ihanaa lastenlasta
3. Rakastan hanurilla soittamista ja nauhoja on paljon youtubessa
4. Olen onnellinen, kun verensokerini on kunnossa...aina välillä
5. Olen onnellinen lapsistani ja lapsenlapsistani
6. Teen käsitöitä vaihtelevasti, kun jaksan
7. Meidän suloinen Sirumme tuo meille myös paljon iloa
8. Rakastan myös tietokoneitani ja haluan oppia uutta
9. Toivon terveyttä itselleni ja muille rakkailleni
10. On ihanaa, kun lähdemme Espanjan auringon alle ainakin 5 kuukaudeksi jo 2 kuukauden kuluttua


Nyt minun pitäisi ne antaa 8 blogille. Lisään ne blogit tänne, kunhan saan ne ensin kootuksi.


No, nyt saan luettelon tänne eli seuraavat blogit saavat ansaitun pokaalin:


1. Sini Helmi
2. Roseberry Style
3. Samarnyn silmukat ja pistot
4. Aikani kuluksi
5. Tarikan jutut
6. Pitsien viemää
7. Elä elämäsi hymyillen, hymyile läpi kyynelten
8. Teetä ja lankaa


Olkaapa hyvät ja jatkakaa pokaalia taas seuraaville!

MATKAKUUMETTA... JÄNNITYSTÄ ELÄMÄÄN...JUHLIA...JUHLIA... AINA VAAN

Tänään on lauantai ja 27. päivä elokuuta. Aurinko paistaa siniseltä taivaalta ja puut alkavat olla jo värikkäitä yksi toisensa jälkeen. Asteita on +26! Mutta todennäköisesti tällainen lämpötila tietää ukkosta.


Me täällä papan kanssa suunnittelemme jo matkaamme ja matkavarustuksiamme, kun kuitenkin olemme siellä ainakin sen 5 kuukautta...ja kuka tietää vaikka kauemminkin. Olemme jo aika hyvin tutustuneet paikkaan ym. netin kautta. Aiomme siellä kierrellä ja kaarrella pitkin ja poikin maaseutuja ja kaupunkeja. Tiedän vain, että ihanaa on lähteä!


Eilen sain papan sukat valmiiksi, mutta unohdin laittaa niitä tänne, kun laitoin ne jo tuonne käsityöblogiini, jonne aion kerätä käsitöitäni aiemmin ja tästä eteenpäin. Se on täällä Helenan käsityöt
Mutta toki voin laittaa muutaman kuvan tännekin, kun ne on aivan tavalliset sukat 7veikasta ja papan valitsema väri oli farkunsininen.


Lankaa jäi vielä sen verran, että kun yhdistää jotain muuta 7veikkaa, niin taas tulee sukat.


Mutta nyt juhlimme jälleen. Ai, että mitä me taas juhlimme? No, juhlimme siunausjuhlaamme, joka oli huomenna vuosi sitten, sitten on Heidin tulo juhla meille syyskuussa, lokakuussa on kihlajaisjuhla, yhdessäolojuhla ja hääpäiväjuhla ja tietenkin tämä "11 vuotisen yhdessäolomme kunniaksi häämatkamme" tänne Espanjaan. Ainahan sitä on juhlittavaa vaikka pienenpienistäkin asioista. Niin ja ehtiihän tuo pienokainenkin jo täyttää 11 kuukautta ja 1 vuoden ja sekin on lokakuussa. Mutta nyt juhlimme Sirulandiassa näitä kaikkia juuri tänään ja huomenna. Kolme koneellista on pyykkiä pesty ja kuivumassa ulkona, koska on näin hieno ilma kuivattaa niitä ulkona.


Sitten se keltainen Palma-villatakki on aivan valmis ja jos muistan, niin kuvaan vaikka huomenna yhtäaikaa Sirun kanssa. Nyt viimeistelen virkattua, sinistä villatakkia, johon virkkaan reunuksen ja kauluksen ja huolittelen sen. Sitten seuraavaksi otan käsittelyyni hartianlämmittimen, josta siis puuttuu vain nauha ja päättely. Mutta nyt on Duracelikin toiminut hyvin viimeisen antibootin jälkeen, kun verensokerini on 5...6 välillä ollut ainakin tänään. Mutta minähän syön niin vähän ja vain ja ainoastaan vihanneksia...vihanneksia keitettynä...raasteena...tuoreena. Näin ollen voi välillä nauttia makeanhimon taltuttamisestakin ja syödä kakkua ja Marabouta näin monen juhlan kunniaksi.


Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa päivän jatkoa ja nauttikaa pienistäkin onnenpipanoista!


Lopuksi vielä laulun sanoin "Jänis istui maassa torkkuen...hyppää pois nyt jänönen!
Tämä jänöjussi, pikku pupunen, oli pihallamme ja söi ruohoa ja pappa sai hänetkin kuvattua muistojen albumiin.

perjantai 26. elokuuta 2011

OPPIA IKÄ KAIKKI...

Tänään on perjantai ja 26. päivä elokuuta. Aurinkohan siellä taitaa paistaa puiden lomitse, mitä kurkistelemalla näkee. Asteita on +15, mutta luvattu on jälleen +20. Kaunista syksyä!

Mutta minä opettelen käyttämään nyt tätä toista konettani, johon poikani laittoi Linuxin. Siis todellakin opettelen ja innolla opettelenkin. Sain jo kirjeen kirjoitettua ja lähetettyä papan vanhaan läppäriin, jolla saimme sen printattua ulos. Kuviakaan emme saa tänne, kun emme saa tuota buffaloa toimimaan. Mutta kuten sanoin, niin tämä on vasta opettelua. Meille tuli niin paljon kaikkea uutta, kun poikani laittoi, että eihän me vanhat heti niitä opita, vaikka se nuorille on päivän selvää. Mutta onneksi on tullut säästettyä näitä vanhoja näppiksiä ja hiiriä, joita voi käyttää nyt tässäkin koneessa. Ainoastaan toinen näyttö puuttuu ja toki isompi pöytä eli toinen pöytä. Mutta eiköhän ne ehdi hommata sitten keväällä, kun palaamme tänne muuttolintujen kera.

Niinhän ne päivät kuluvat ja pääsen silmälääkäriinkin, joten terveys puoli tulee hoidettua nyt täällä ja jatketaan sitten siellä Espanjassa. Voi, että, miten odotankaan meidän lähtöämme! No, eilen sain papan sukat molemmat jo kärkikavennukseen, joten tänään aion ne päätellä. Pidän kuitenkin jonkinverran paussia tästä istumisestakin, jotta saan valmistettua sukat ja villatakit.

Mutta nyt katson, että löydänkö mistään mitään kuvaa tänne. No, hups, onnistuihan se! Nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa päivän jatkoa!







Religious - Mensajes y Imágenes!

torstai 25. elokuuta 2011

BUENAS TARDES!



Buenas Tardes - Mensajes y Imágenes!

Tänään on torstai ja 25. päivä elokuuta. Aamu oli tosi, tosi sumuinen, mutta nyt aurinko paistaa pilvettömältä, siniseltä taivaalta. Asteita on +20 ja viikonlopuksi on luvassa jopa +25 astetta. Toivottavasti Ilmojen Herra Ylhäinen hellisi meitä tänä syksynä tällaisilla helteillä aina lokakuun loppuun asti eli kunnes pääsemme kipuamaan lentokoneeseen.


Nyt olemme saaneet jo esitteitä aivan mahtavasti ja tutustumme Espanjan maahan kokonaisuudessaan sekä esittein että netin kautta.
Mutta olen minä nyt kutonutkin papan sukkia ja sitten seuraavaksi lupaan itselleni, että päättelen ja huolittelen ja viimeistelen molemmat villatakkini, jos vaikka otan ne mukaani. Molemmat sukat ovat jo hyvän matkaa yli kantapään, joten pienen paussin voin nyt pitää. Sitten pitänee vielä viimeistellä minun hartianlämmittimeni, joka on vain nauhaa vaille valmis, mutta sen nauhankin ajattelin virkata silmukoilla, joten sekin asia on ratkaistu. Sitten on vielä Heidin mekko, joka pitää valmistaa, mutta siinähän ei kauan aikaa nokka tuhise, vaikka onkin 130 silmukkaa pyöröpuikolla. Se ei ole mistään mallista, vaan tulee sitä mukaa valmiiksi, kun kutoo.


No, otan toki kuvia vielä näistäkin tekeleistäni, ainakin ennen matkaamme.


Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa ja auringonpaisteista päivän jatkoa!

keskiviikko 24. elokuuta 2011

BUENAS NOCHES! GOOD NIGHT!



Flores - Mensajes y Imágenes!

Niin, en ole seonnut onnestani, vaikka toivottelenkin teille hyvää yötä jo nyt. Mutta minä siirryn nyt kutomaan eli jatkamaan kutomista ja sukat edistyvät hyvin.


Toivotan teille kaikille oikein leppoisaa päivän jatkoa ja pitäkää itsestänne huolta!

BUENOS DIAS! FELIZ MIERCOLES! HYVÄÄ HUOMENTA! MUKAVAA KESKIVIIKKOA!


Miercoles - Mensajes y Imágenes!


Tänään on keskiviikko ja 24. päivä elokuuta. Aamu on hyvin sumuinen ja asteita on vain +10, mutta luvassa on +22 astetta, joten sehän on jo jotain.


Nyt on jo paljon asioita hoidettu poissaolomme varalta ja vielä pitää ostaa jotain ja eilen tilasin Cellbesiltä muutamia vaatteita tulevaa matkaamme silmällä pitäen. Asioita olen paljon tutkinut netistä ja olemme katselleet paljon paikkoja google mapsin kautta. Siellä on suuri Habanerasin ostoskeskus ja Lidlekin löytyi siitä aivan likeltä. Ja onhan siellä suomalaisiakin kauppoja ja ihana Asia shop, johon täytyy ehdottomasti mennä käymään. Mutta kyllähän siellä päivät kuluvat katsellen kauniita maisemia ja shoppaillen ja uiden. Mutta en minä teitäkään ketään unohda silti. Ja siestaa vietetään puoli kahdesta viiteen, joten silloin vain lepäilemme ja käymme kuvailemassa paikkoja jne. Ja toki aion myös kutoa siellä jotain, no, ainakin sukkia, sillä niitähän tarvii aina. Mutta paljon siellä näyttää olevan tutkimista ja tutustumista. Nyt odottelemme vain vuokrasopimusta, joka sekin tulee lähipäivinä, sillä netissä näkyy jo meidän vuokrausaika.


Täällä on aamuisin aika koleaa ja minun jäseneni tuntevat sen ja kaipaavat lämpöön. Mutta eiköhän tässä nyt vielä tämän pari kuukautta pärjäile täällä ja sitten lähdemme viimeisten muuttolintujen mukana Espanjan auringon alle, jossa on 300 päivää vuodessa aurinkoa. Ja palaamme sitten taas muuttolintujen kanssa yhdessä nauttimaan Suomen kesästä ja hyttysistä, kunnes taas lähdemme...


Lokakuu on yhtä juhlaa ja kun vielä lähdemme pois, niin se on vielä enemmän juhlaa. Miten kaikki sattuukin juuri lokakuulle? Sitten vietämme siellä myös joulun ja se on myös mielenkiintoista. Tiedän, että olemme valinneet hyvän paikan ja oikean ajankohdan ja toivon, että kaikki menisi myös suunnitelmien mukaan, mutta ainahan ei niin käy ja vastoinkäymisiäkin saattaa tulla. Mutta me olemme varautuneet sellaiseenkin. Espanjan kielen itseopiskelu on alkanut ja hyvin muistuu mieleeni se opiskeluni vuonna 1968, joten uskoisin vielä oppivani ainakin tämän espanjan kielen. Toki siellä pärjää englannillakin ja onhan siellä mahdollisuus mennä espanjankielen kursseillekin.


Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa keskiviikkopäivän jatkoa ja pitäkää itsestänne huolta!
 Tämän suolajärven likellä me saamme nauttia 5 aurinkoista kuukautta.

tiistai 23. elokuuta 2011

BUENOS DIAS A TODOS!



Buenos Dias - Mensajes y Imágenes!


Tänään on tiistai ja 23. päivä elokuuta. Yöllä on täälläkin jonkin verran satanut ja illalla Herra Ukkonenkin pelästytti meidät jylinällään. Asteita on +14 ja luvassa vain +16 ja sadetta, joten syksy on todellakin tullut tänne jo koleuksineen ja särkyineen.


Mutta meitä odottaa pian lämmin ja terveellinen ilmasto suolajärvien lähellä. Pian on enää kaksi kuukautta jäljellä ja päivät vähenevät koko ajan ja paljon on asioita hoidettavana. Kunpa vaan muistaisi kaiken! No, onneksi meillä on täällä ihana ystävä, joka huolehtii asunnostamme, kuten myös Sirusta. Siru pääsee taas kerran syntymäkotiinsa rakkaittensa hellään huolenpitoon. Tiedämme, että hänellä on siellä hyvä olla, koska se on hänen syntymäkotinsa ja siellä on hänen isänsä ja äitinsä ja muitakin karvaisia kavereita ja saa olla vapaana, joka on hyvin tärkeää.


Minä olen kilkutellut puikkoja, mutta kun ei kädet enää toimikaan niin nopiasti kuin ennen. Liekö jo syksyn kohmeus tullut niihin? Mutta laitoin kämmekkäät käsiini ja johan vauhti lisääntyi. Mukaan otan toki kassillisen lankoja ja puikkoja ja vihkoja, joissa on muistiinpanoja ja osoitteita jne. Mutta ihanaa on lähteä ja olla pois täältä kylmästä viisi kokonaista kuukautta!


Näitä portaita minä tramppaan ylös ja alas monta kertaa päivässä. Ja tuolla takana näkyy suolajärvi, nuuuh, aaah, miten hyvä on hengittää.


Mutta nyt on tullut aika paljastaa matkan kohde, joka on ...
...täällä...lentomatkakin on juuri sopiva ja muutenkin ilmasto mitä parhain.


Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa tiistai päivän jatkoa ja pitäkää itsenne lämpiminä!

maanantai 22. elokuuta 2011

NO, NYT SE SITTEN ON TOTTA...

Tänään on maanantai ja 22. päivä elokuuta. Päivä on ollut pilvinen ja sadettakin on hieman riputellut. Asteita on vain +16.


Nyt olen saanut jo sukat alulle ja kudon, kun vaan kerkiän. Toki onhan meillä tässä vielä parisen kuukautta aikaa tehdä kaikenlaista, mutta päivät lentävät ja matka lähestyy...lentolippu on jo nimittäin ostettuna ja printattuna, joten tämä asia tuli todeksi. Mutta meillä on vielä paljon selvitettävää täällä, koska emme lähde vain pienelle pyrähdykselle, vaan olemme todellakin ...5 kuukautta...eli tulemme tänne vasta kun heinät heilimoi...tai no ainakin kun valkovuokot kukkivat. Minulla joka solu hyppii ja pomppii, joten viime yönä oli vaikea nukkuakin. Liekö niin paljon asioita muistettavana, että pulssikin hakkaa tuhatta ja sataa! Tänään kävin keuhkoröntgenissäkin ja puolessa tunnissa olimme jo kotonakin, joten nopeaa toimintaa oli ja rauhallista. Minun pitää ottaa paljon...paljon lankoja mukaan, kun eihän sieltä heti löydä kaikkea. Ja uima-allas on pihalla...ja terveellinen ilmasto...ja...ja...


Tällaista kauneutta ja terveyttä siellä saamme nauttia 5 kuukauden ajan. Se on meille mahtavaa! Mutta toki yritän parhaani mukaan päivitellä sitten näitä blogejani, kun otamme kuitenkin läppärit mukaamme.


Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa päivän jatkoa ja pitäkää itsestänne huolta!

sunnuntai 21. elokuuta 2011

ETTE TODEKSI USKOA VOI, MITÄ KAKSI VANHAA VARISTA UNELMOI...

Tänään on sunnuntai ja jo 21. päivä elokuuta. Päivä on ollut hyvin kaunis ja syksyisen raikas +19 astetta. Tällaista syksyä kun saisikin nauttia, niin sitten...


Täällä on kaksi vanhaa, vanhaa varista, jotka havahtuivat aidalla...hm... ja tuumasta toimeen toinen virkkoi:"jospa mekin, jospa mekin...", johon toinen vastasi: "niin, jospa mekin, jospa mekin..."ja sitten he päättivät jonain päivänä pyrähtää virkeinä kuin peipposet...TÄNNE:




Jestas sentään, sinne mieleni tekevi ja sinne siivet kantaa!


Mutta nyt alkoi kova tohina, kun pitää saada yhtä ja toista ja pitää kutoa sukkia, jotka sain jo aloitettua uusilla bambupuikoillani. Nyt tälläkin variksella pitää olla voimia kuin peipposella. Mutta malttakaahan vielä mielenne, sillä en paljasta enempää, mutta sitten kun paljastan, niin istukaahan tukevasti tuoleillanne.


Mutta nyt toivottelen teille oikein mukavaa sunnuntai päivän jatkoa ja enemmän kerron sitten tuonnempana, kun kerkiän!

VIIMEINKIN PÄÄSEN TÄNNEKIN BLOGIINI

Tänään on sunnuntai ja 22.11.2020. Aurinko laskee ja tulee hämärää. Olen onnellinen, kun pääsen tänne blogeihini pitkästä aikaa. Kirjoitan t...