22.2.2018

22.2.2018

perjantai 30. syyskuuta 2011

ENÄÄ 27 PÄIVÄÄ ...JA SITTEN...

Tänään on perjantai ja 30. päivä syyskuuta. Asteita on +13 ja luvassa on päivällä jopa +18 astetta. Aurinko paistaa ja luo säteitään värinsä vaihtaneisiin vaahteran lehtiin. Tänään on taas jo kuukauden viimeinen päivä ja lokakuuhan on meillä yhtä juhlaa monet juhlat ja muistot yhteenliittäen. Nyt on enää 27 päivää lähtöömme ja pitäisi tehdä sitä ja tätä...kiire jo pakkaa päälle ja pujahtaa matkalaukkuunkin...




ja ääni ja hengitys ei oikein kulje. Yritän kovasti parannella tätä flunssaani, sillä minun on oltava kunnossa, kun lähden yläilmoihin. Apua, jos en paranekaan tästä flunssasta ennen matkaamme! 


                                          


No, ehkäpä siellä perillä sitten pystyn paremmin hengittämään suolajärvien likellä ja ilman tuota rakasta karvapalloa!
Ehkäpä tämä astmani ei oikein hyväksy tuota pientä karvapalloa! No, se kaikki jää nähtäväksi!


Mutta päivä kerrallaan me etenemme tässä etanan vauhtia hissukseen. Pian tulee kiire, kun pitää ostaa vielä kaikenlaista ja järjestellä asioita, sillä olemmehan sentään 5 kuukautta pois kotoa. Mutta onneksi meillä on täällä hyvä haltija, joka pitää huolta kodistamme.


Kutominen on nyt flunssani takia hieman jäänyt taka-alalle, mutta jonain päivänä vielä pinnistän voimani ja teen sen nirkkokerroksen, mikä ainoastaan puuttuu kämmekkäistä. Mutta kun ei oikein henki kulje, niin on hieman vaikea kutoa mitään. Yritän nyt vain hoidella itseäni ja tuota pientä karvapalleroani, joka on niin suloinen.


Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa ja aurinkoista päivän jatkoa ja viikonlopun odotusta!

keskiviikko 28. syyskuuta 2011

ENÄÄ 29 PÄIVÄÄ ... 100 RUUSUA JUURI SINULLE!

Tänään on keskiviikko ja 28. päivä syyskuuta. Aurinko paistaa, on aivan tyyntä ja asteita on +8, mutta on luvassa päivällä +15 astetta.


Minulla on pää aivan pyörällä, kun nuha tekee aina tepposia ja olon niin raskaaksi. Mutta päivä kerrallaan....päivä kerrallaan...ja matkakin lähestyy jo mukavasti.


No, enpä ole jaksanut muuta tehdä kuin levätä...juoda lämmintä...levätä...ja taas juoda lämmintä, joten jospa tämä flunssa tästä pian tokenisi. En vain ymmärrä, että mistä minä moisen olen saanut, kun en ole liikkunut missään muualla kuin serkkuni siunaustilaisuudessa. Vai onko pappa tuonut sen minulle, mutta itse välttyisi siltä...hänkö muka välttyisi, joka aina ensimmäisenä tulee flunssaan? No, toivottavasti hän ei tulisi ollenkaan  ja tämäkin olisi vain lyhyt flunssa.


Mutta yritin tässä selailla kuvia, joita on koneellani eli Buffalossa tosi paljon ja ojennan teille nyt pitemmittä puheitta 


                         100  ruusua...
                Olkaa hyvät, rakkaat ystävät ja lukijani!

maanantai 26. syyskuuta 2011

FLUNSSAN KOURISSA

Tänään on maanantai ja 26. päivä syyskuuta. Päivä on pilvinen ja tyyni ja asteita on vain +13. Mutta enää on vain 31 päivää, kun lähdemme ja jalat jo tutisevat. Olen täällä flunssan kourissa, joten en jaksa paljon kirjoitella.


Mutta kämmekkäät ovat nirkkoreunusta vaille valmiit ja laitan kuvia myöhemmin. Nenä valuu ja on vaikea hengittää. No, tämä alkoi kurkku kivulla ja nyt on nuha. Juu, juon lämmintä ja lepäilen, mutta piti tulla teitäkin kurkistamaan, jotta ette aivan minua unohtaisi.


Toivottelen teille oikein leppoisaa viikon jatkoa!



perjantai 23. syyskuuta 2011

HÄN ON POISSA NYT, ON SYDÄN IÄKSI SAMMUNUT...

Tänään on perjantai ja 23. päivä syyskuuta. Taivas on sininen ja valkoisia pilviä lentelee tuulen mukana. Asteita on +11 ja luvassa +13.
Meillä on enää 34 päivää jäljellä hoitaa asioita ja sitten lähdemme 5 kuukaudeksi pois kylmyydestä ja pakkasista.


Tänään ei paljon ajatukset juokse eteenpäin, sillä eilen saimme olla läsnä rakkaan serkkuni, sukuni vanhimman, siunaustilaisuudessa. Aamulla varhain lähdimme ajelemaan kohti etelää ja aurinkokin paistoi vielä. Kun saavuimme kappeliin, saimme tavata muitakin saattajia, serkkuni ystäviä ja toisen serkkuni.


Kun istuuduimme kappelin penkille ja näin valkoisen arkun sinivalkoisin kukkalaittein, niin tunsin niin syvän piston sydämessäni, että nyt on rakas serkkuni iäti poissa. Mutta sitten ajattelin, että hän tuikkii tähtenä taivaalla ja on meidän seurassamme ikuisesti.
Siellä lepää hän, jota niin paljon kaipaan. Hän oli hyvin positiivinen ja aina hymyili ja huumoriakin riitti aina viimeiseen asti. Mutta nyt on hänen tuskansa poissa, sillä hänellä oli paljon sairauksia.


Kun siunaustilaisuus oli ohi, niin siirryimme muistotilaisuuteen autoilla jonossa. Mutta kun saavuimme sinne, niin satoi aivan kaatamalla, joten totesin, että taivaskin itkee, kun menetimme hänet, ihanan ihmisen, läheisemme. Mutta siellä me vielä kohtaamme toisemme!


Mutta nyt en jaksa enempää kirjoitella, sillä  minulla on niin sanomaton kaipaus. Yritän vain sinnitellä päivästä toiseen. Jospa jaksaisin vielä 34 päivää ja sitten pääsisimme ainakin jonkinlaiseen leposijaan lämpimän auringon alle, jossa ei tunne särkyä eikä kipua.


Nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa viikonloppua ja pitäkää itsestänne ja toisistanne hyvää huolta!

keskiviikko 21. syyskuuta 2011

PÄIVÄN PIRISTYSTÄ KAIKILLE! SIRU 11 KUUKAUTTA! ONNEA SIRU KULTA!

Tänään on keskiviikko ja 21. päivä syyskuuta. Päivä on poutainen ja asteita on +13, mutta sadetta on ainakin luvassa. Ja meillä päivät vähenevät sitä mukaan kuin täällä Suomessa sää viilenee. Meillä on enää 9 päivää syyskuuta ja 27 päivää lokakuuta eli yhteensä 36 päivää, joten aika vähän jo on ja perhoset vain lisääntyvät vatsassa.


Nythän nämä päivät ovat jo alkaneet olla yhtä hulabaloota. Eilen olimme molemmat parturissa ja tyytyväisiä olemme kampauksiimme. Tänään on Sirun synttärit, sillä Siru kultamme on tänään jo 11 kuukautta. Ja tänään hän myös pääsee landelle, kun me lähdemme huomenna aamulla jo varhain ajelemaan kohti Helsinkiä ja Malmin kappelia, jossa on rakkaan serkkuni siunaustilaisuus. Nyt on sinivalkoinen kukkavihko haettavissa ja vaatteet katsottuna, joten sitten vaan menox. Kyllä on kaipaus kova, jotta hellittääkö milloinkaan.


Mutta tänään vietämme siis Sirun synttäreitä ja ennenkuin otan Sirusta kameralla kuvia, niin nappasin muutamia kuvia myös webkameralla, joka on sisäänrakennettuna tähän läppäriini.
Tässäpä näitä tuli napsittua, kun se on niin helppoa.
                               Tässähän minä, leidi Sirutar, 11 kuukautta...
                                     ...ja tässä olen mummin kanssa...
                               ...en oikein malta pysyä paikoillani...
                ...no, nyt mummin sylissä on niin turvallista olla.


Ja sitten nappasimme rakkaani kanssa videopätkän myös tällä webkameralla. Hupaisaa vai mitä!
Siispä, toivottelen teille kaikille täällä vierailijoille oikein mukavaa päivän jatkoa!

tiistai 20. syyskuuta 2011

BUENOS DIAS! LINDO MARTES!


Martes - Mensajes y Imágenes!


Tänään on tiistai ja jo 20. päivä syyskuuta. Päivä on ollut aurinkoinen, mutta nyt on satanut vettä. Asteita on +13, joten hienoa syksyä on ollut ja toivottavasti jatkossakin.


Tänään kävin kampaajalla ja sain hiukseni taas lyhyiksi, joten nyt on hyvä lähteä 5 kuukaudeksi etelän auringon alle. Nyt alkaakin jo vatsassa lennellä perhosia, kun syyskuuta on enää 10 päivää ja lokakuuta 27 päivää. Mutta onhan tässä toki päiviä. Torstaina lähdemme rakkaan serkkuni muistotilaisuuteen Helsinkiin ja se tulee olemaan raskas matka. Mutta ainoa lohtu on, että hänellä on nyt hyvä olla eikä ole kipuja enää. Ja onhan se taas ihanaa nähdä toinenkin serkkuni ja hänen perhettään.


Olen kutonut aina välillä kämmekkäitä ja toinen on jo peukalokiilaa vailla ja toista olen hyvän matkaa jo aloittanut. Kyllä ne siitä valmistuu. Tänään tuli Hymytyttö tuomaan meille iloa ja se on aina mukavaa, kun lapsukaiset piipahtavat Mummilaan ja myös Siru siitä nauttii.


Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa päivän jatkoa ja pitäkää itsestänne ja toisistanne huolta!

maanantai 19. syyskuuta 2011

JA NYT VIELÄ MUSIIKKIA...MUSIC...MUSIC.. .MUSIC...

Tänään on maanantai ja taas uusi viikko on alkamassa. Nyt on 19. päivä syyskuuta ja päiviä on enää jäljellä syyskuussa vain 11 päivää ja lokakuussa 27 päivää eli yhteensä 38 päivää, joten eipä ole enää paljon. Asteita on +9, mutta siellä jossakin on samaan aikaan jo +21 astetta, joten sinne...sinne...


Eilen kudoin jo aika paljon kämmekkäitä ja pian siirryn nojatuoliini jatkamaan. Mutta ajattelin laittaa teille tähänkin blogiini hieman musiikkia, ainakin aina silloin tällöin. Ja nyt ajattelin laittaa kauniin kappaleen Aamu toi, ilta vei, jonka Jamppa Tuominen teki tunnetuksi.
Rakas pappani laulaa sekä soittaa viulua. Kuunnelkaa!
Nyt toivottelen teille kaikille täällä vierailijoille oikein mukavaa ja turvallista viikkoa!

sunnuntai 18. syyskuuta 2011

MITÄPÄ TEILLE KERTOISIN...JIHUUU...ENÄÄ 39 PÄIVÄÄ...

Tänään on sunnuntai ja jo 18. päivä syyskuuta. Sää on pilvistä ja asteita on vain +9. Mutta hyvä tuota raikasta syysilmaa on hengittää, kun muutaman kerran syvään nuuskaisee keuhkot täyteen ilmaa. Meillä on enää 39 päivää jäljellä ja alkaa jo pienet tutinat tuntua. Olemmehan sentään peräti viisi kuukautta pois kotoa, jota  emme ole koskaan aiemmin olleet. Mutta kerta se on ensimmäinenkin  mutta ehkäpä ei viimeinen.


Mutta sukat siis tulivat valmiiksi ja olen niihin tyytyväinen. Eilen aloittelin kämmekkäitä ja nekin ovat jo aika pitkällä. Niissäkin teen ensin toisen peukalokiilaan asti ja sitten aloitan toista ja teen samaan. Kudon aina välillä, kun nivelrikkoiset käteni antavat myöten. Mutta uskonpa, että särytkin voivat hälvetä tai ainakin lieventyä siellä lämmössä ja astmakin voisi tulla paremmaksi suolajärvien maisemissa.


Tänä aamuna sain piston päähäni, jotta olohuoneen pöytä ja sohva voisivat vaihtaa paikkoja. Ja jälleen tuumasta toimeen, ja minä asetuin taiteellisen johtajan tuoliini ja sanoin, mitä pitää tehdä. No, nyt olemme taas saaneet vaihtelua elämäämme näinkin pienillä iloilla ja yksityiskohdilla, jotka ilahduttavat silmää.


Tällaista siis tuli:
          Ensin oli sohva ja tuolit ja sitten sinne alkoi kokoontua...
 ...kummallista porukkaa...joten Sirukin kyseli, jotta keitä te ootte te nuoret flikat, kun en mä tunne teitä...
                   ...ja niitä tuli aina vaan lisää...ja lisää...
        ...pienimmät jäivät lasioven taakse turvaan...
                 ...ja heitäkin istui siellä...
 ...kuinkas ollakaan...täysi tusina...eli 12 nukkea siellä asusteli...
     ...no, tässä vaiheessa jo uikutteli Minnikin itsensä mukaan kuvaan...
              ...ja sohvapöytä sai myös arvokkuutensa takaisin...
                          ...kera valoenkelein ja ruusubegonioin...
                            ...valoenkeli loistakoon valoa kaikille ihmisille...
        ...ja leidi Sirutar tuuppasi itsensä myös kuvaan...kuten yleensäkin.


Enemmän kuvia nukeista ja nalleista, ötököistä, täällä:
Heidihelenan blogi

Ja sitten leidi Siruttaresta enemmän täällä:
Sirun blogi

Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein leppoisaa sunnuntain jatkoa ja pitäkää itsenne lämpiminä!

lauantai 17. syyskuuta 2011

ENÄÄ 40 PÄIVÄÄ AURINKOON... JA SUKATKIN JO VALMIINA LÄHTÖÖN

Tänään on lauantai ja 17. päivä syyskuuta. Aamu on pilvinen ja sateinen ja kolea ja asteita on vain +9, mutta päiväksi on luvassa +14 astetta.


Mutta me odotamme Espanjan matkaamme kuin kuuta nousevaa. Tiedämme, että siellä on jo viileämpää, mutta ei ainakaan näin kylmää kuin täällä. Ja onneksi meillä on bungalowissakin sekä lämmitys että ilmastointi, joten villasukkia ja villatakkeja vaan mukaan, niin eiköhän siellä tarkene, kun kuitenkin aurinko paistaa enemmän kuin sataa. No, tällä hetkellä siellä on reippaasti yli +20 ja päivälläkin siinä +30 astetta. Mutta se nähdään sitten, kun olemme siellä, että palellummeko jääpuikoiksi vai sulammeko velliksi.


Minulla on nyt valmiina ne ihanat, keltaiset sukat. Laitoin niistä jo kuvia käsityöblogiini Helenan käsityöt, mutta laitan nyt tännekin, jos vaikka haluaisitte nähdä ne valmiina.


Tällaiset niistä tuli ja hyvät on jalassa:
                          Tällaiset polviin asti ulottuvat sukat...
                            ...yläreunaan tein nirkkokerroksen...
                                         ...kantapää kaksinkertaisena...
        ...terä nurjaa Dropsin ohjeella...ja kavennukset oikeaa...
                ...tässä Siru kultammekin tarkastelee mummin sukkia...
                        ...ja leidi Sirutar yhdellä tassullaan nojaa sohvaan...
                             ...tässähän minä taas hymyilen kaikille...
                  ...osaan minä istuakin nätisti.


Mutta nyt minä jatkan pohdiskelua, jotta mitä seuraavaksi. Todennäköisesti päädyn kuitenkin kämmekkäisiin samasta Novitan Wool langasta ja teen kyynärpäihin asti ulottuvat varret, niin ainakin on lämpimät. Mutta niitäkin pitää sitten kavennella joissakin kohtaa, kuten sukkiakin. Ohjettahan minulla ei ole muuta kuin oma pää.


Nyt kuitenkin toivottelen teille kaikille, jotka täällä mahdollisesti piipahdatte, oikein lupsakkaa lauantaipäivän jatkoa!



perjantai 16. syyskuuta 2011

BUEN VIERNES! MUKAVAA PERJANTAITA!


Viernes - Mensajes y Imágenes!


Tänään on perjantai ja 16. päivä syyskuuta. Sää on syksyisen kolea, mutta puiden välistä kimaltelee auringon säteet. Asteita on +11.


Meillä on syyskuuta jäljellä 14 päivää ja lokakuuta 27 päivää, joten yhteensä on vielä kestettävä tätä koleutta 41 päivää, mutta ...päivät vähenevät joka päivä ja lähtö lähenee. Vaan vielä pitää ja ehtii tehdä paljonkin.


Eilen sain siis jo molemmat sukat kärkikavennukseen, vaan siihen se jäi eilen, mutta taas on uusi päivä ja nyt teen kavennukset ja sitten se on sillä selvä. Seuraavaksi viimeistelen hartianlämmittimeni, jonka otan myös mukaan Espanjaan. Mutta sitten kudon vielä kämmekkäät tai kynsikkäät, mutta ehkä kuitenkin kämmekkäät ja tosi pitkät varret.


Mutta tässä istuessani tämän uuden läppärini ääressä aamutuimaasta lähtien, niin nappasin Sirun syliini, kun hän sitä halusi ja otin muutamia kuvia hänestä...meistä.

         Siru kultamme nuolee ja nuolee...ihana kultamme.


Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa päivän jatkoa ja ihanaa viikonloppua!

torstai 15. syyskuuta 2011

FELIZ JUEVES - MUKAVAA TORSTAITA - HAPPY THURSDAY


Jueves - Mensajes y Imágenes!


Tänään on torstai ja 15. päivä syyskuuta. Aamu aukeni hämäränä ja sateisena ja asteita on +11. Näinhän se syksy saapuu joka vuosi sateineen ja myrskyineen...ah, siitä tunnen syksyn.


Eilen sain suru-uutisen. Minun sukuni vanhin serkkuni on päässyt kivuistaan pois 81 vuotiaana. Nuku rauhassa! Onneksi sain tavata hänet vielä kesäkuussa ja saimme yhteisiä kuviakin. Muistot säilyvät ikuisesti ja ikuinen kaipaus sinun elämänmyönteistä elämääsi kohtaan. Kiitos, että olit elämässäni!


Eilen sain myös molemmat sukat aika pitkälle, joten tänään yritän kuvata niitä, jos saisin molemmat jo teräkavennukseen asti kudottua ja mikä ettei. Tiistaina menen kampaajalle ja annan kyniä aivan kuliksi, no, en nyt ihan, mutta ihan lyhyeksi kuitenkin ja torstaina lähdemme Helsinkiin serkkuni muistotilaisuuteen. Se tulee olemaan raskasta!


Mutta tänään tulee jälleen Hymytyttö ja Hymypoika tänne viihdyttämään mummia ja pappaa ja se on kivaa....Hymytyttöni saattaa tehdä pannariakin meille, njam, maiskis.


Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein ihanaa torstai päivän jatkoa ja muistakaa, että torstai on toivoa täynnä!

keskiviikko 14. syyskuuta 2011

FELIZ MIERCOLES! MUKAVAA KESKIVIIKKOA!


Miercoles - Mensajes y Imágenes!


Tänään on keskiviikko ja 14. päivä syyskuuta. Aamu aukeni hyvin sateisena ja hämäränä. Asteita on vain +13 ja sadetta ja myrskyä luvassa.


Mutta tänään on myös kauniiden asioiden ja onnen päivä niin minulle kuin monille muillekin. Minä sain nimittäin esikoiseni juuri tänään 39 vuotta sitten. Se oli suuri onnen päiväni! Onnea sinulle, rakas poikani!


Tämän päivän jälkeen on vielä 43 päivää tätä sadetta, myrskyä ja pimeyttä. Mutta sitten pääsemme lämpimiä päiviä viettämään ja siitä tulemme nauttimaan. Onneksi meillä on täällä Sirulandiassa ihana kotihengetär, joka on meihin yhteydessä, jos jotain tarvitaan sinne ja pitää huolta kodistamme. Siru on onnessaan, kun saa pihalla landella juosta vapaana ja saa leikkiä lasten kanssa ja on varmasti hyvin rakastettu siellä toisessa kodissakin eli syntymäkodissaan.


Minä sain eilen kudottua molempia sukkia niin, että toinen on kantapää tehtynä ja toista aloittelin eilen. Kyllä minä ne pian valmiiksi saan, vaikka hitaasti tuleekin.


Moni varmasti on ehtinyt jo ihmetellä murun mutinat blogini häviämistä. Mutta ei se ole hävinnyt minnekään, vaan muutin vain nimen sopivammaksi, kun olemme Espanjassa. Joten tervetuloa vaan kaikki ystäväni myös tänne blogiini.


Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa viikon jatkoa ja nauttikaa sateen ropinasta, sillä myrskystä täällä ei ainakaan ole tietoa.

tiistai 13. syyskuuta 2011

NIMENMUUTOS: SPANISH HOME - SWEET HOME - BIENVENIDOS


Bienvenidos - Mensajes y Imágenes!


Tänään on tiistai ja 13. päivä syyskuuta.  Päivä on pilvinen ja vettä satelee ja asteita on +13. No, Torreviejassa on päivällä jopa +30 astetta. Mutta sinne me pääsemme sitten  44 päivän kuluttua. Siis vielä 44 päivää ja sitten me lennämme...


Eilen sain kudottua molemmat sukan varret suunniteltuun mittaan ja pappa haki tänään lisää lankaa, joten saan jatkettua terän kutomista.
Ihanaa ja kiitos pappani!


Espanjaa on tullut hieman ainakin kerrattua, joten eiköhän siellä pärjää. Olen ainakin kuullut, että siellä pärjää aivan omalla äidinkielelläkin ja myös englannilla ja eiköhän siellä sitten paikalliset  opeta sen verran espanjaakin, jos on tarvis. Ainakin tärkeimmät sanat ja lauseet on tallennettuna muistilokeroihini. Minulle on myös kerrottu luotettavista lähteistä, että siellä on paljon yli 60-vuotiaita ja sehän on mukavaa kuulla. Ja tietääkseni jo Fuengirolassa on noin 20 000 suomalaista ja täällä Torreviejassakin on noin 1000 ainakin.


Mutta vielä on paljon ajateltavaa, muistettavaa, tehtävää, mutta eipä liikaa mietitä, jotta ei tule mitään vakavaa. Otetaan vaan rennosti eli take it easy, kuten on tapana sanoa. 


Mutta nyt kutsu kuului syömään, joten toivotan teille kaikille oikein mukavaa tiistai päivän jatkoa satoi tai paistoi ja vielä ajatuksin:Sydämeesi aurinko talleta, niin pimeinkin päivä on valoisa!

maanantai 12. syyskuuta 2011

NIMENMUUTOS TULOSSA ...

Tänään on maanantai ja 12. päivä syyskuuta. Aikainen aamuaurinko on mennyt jo pilvien taakse ja asteita on +15, mutta luvassa +17 astetta. On hyvin syksyinen päivä.


Eilen sain kudottua sukkia jo 23 cm, joten vielä saman verran puuttuu ennen kuin varret ovat valmiina. Tämä Wool lanka tuntuu oikein mukavan pehmeältä ja onhan tätä suositeltu vauvojen vaatteisiinkin, joten varmasti on hyvä herkkäihoisillekin.


Nimenmuutos on tulossa lähipäivinä, mutta saatanpa sen paljastaa teille jo hieman aikaisemminkin. Ilmeisesti pitää ensin testata miten kaikki toimii, jos tuon nimen muuttaa. No, olenhan minä muuttanut muutamien muidenkin nimiä ja hyvinhän nuo toimivat. En vain muista pitikö ne ilmoittaa listalle vai ei.


Eilen taas pappa yllätti ja osti Marabouta ja mustikkapiirasta, Fazerin, ja kyllä maistuivat hyvälle pitkästä aikaa. Kyllähän sitä aina joskus, varsinkin, kun tietää, että pian nämäkin nautinnot loppuvat ja uudessa paikassa syömme terveellisesti paljon kasviksia ja hedelmiä. No, eilen joku ihminen antoi papalle kassillisen omenia, ihania, punaposkisia omenia, kun heillä oli iso omenapuu täynnä omenia. No, kyllähän ne meille kelpasi, tottakai, ja siitä saammekin leivottua vaikka keikkakakun, omenapiirakkaa ja muuten voimme syödä nauriin kanssa yhdessä, sillä se maistuu hyvältä.


Mutta nyt siirryn tuonne omaan tuoliini kutomaan sukkia ja kun pappa tulee Sirun kanssa lenkiltä, niin hän alkaa siivoamaan, imuroimaan huushollin. Minulla on nääs siivoja ja kokki omasta takaa!


Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa viikon alkua ja pitäkää itsenne lämpiminä!

sunnuntai 11. syyskuuta 2011

46 PÄIVÄÄ ...JA PALJON TEKEMISTÄ...

Tänään on sunnuntai ja 11. päivä syyskuuta. Aamu aukeni auringonpaisteisena ja asteita luvassa +18, joten ilmojen Herrakin suosii meitä tänä syksynä lämmöllään. Enää on 46 päivää ja kun vielä olisi näin kaunista, niin jäisi kaunis muisto syksystä 2011, jonka toki vielä ikuistan monin valokuvin kuvattuna. Vaahteranlehdet vaihtavat värinsä keltaiseksi pikkuhiljaa, joten kaunista syksyä on odotettavissa. Tosin osa ainakin koivujen keltaisia lehtiä on tippunut jo maahan vihreälle nurmikolle kuin ilmoittaen, että pian saamme lepokauden.


Seuraavaksi tulee sitten mieleeni tämän blogini nimen vaihto ainakin Espanjan olo ajaksi eli 5 kuukaudeksi. Minulla on se nimi toki jo mielessä, sillä eilenhän tuo mieleeni tupsahti. Mutta paljastan sen vasta ...no, ehkäpä aika piankin, joten älkäähän sitten hämmästykö nimeä.


Mutta sukkaa olen kutonut aina välillä ja sitten taas lepäillyt ja hyvää syönyt. Puhtaat pyykit kuivuvat ulkona narulla ja saavat hyvän, syksyisen tuoksunsa. Lankaa otan mukaan aika paljon tai mitä nyt löytyneekään ja lisääkin tekisi mieleni ostaa, mutta katsotaan sitten, kun menen ostamaan hyvät lenkkarit, niin samalla ostan myös ison kasan lankoja. Olen nimittäin ajatellut tehdä Novitan Kide langasta itselleni villatakin, joka olisi sitten kait jo 12., mutta niitähän pitää olla vaikka vaan kaapin hyllyllä. Tai sitten teen hartianlämmittimen, joka olisi ehkäpä käytännöllisempikin minulle tähän aikaan vuodesta. No, mutta villasukkia, villatakkeja ja hartianlämmittimiä pitää jo "vanhalla" olla. En kylläkään itse tunne itseäni vanhaksi, mutta näin olen saanut kuulla monet kerrat ulkopuolisilta. Äitini eli 91 vuotiaaksi eikä tuntenut olevansa vanha, niin enhän minäkään!


Nytpä taidan laittaa hieman kuvia kauniista paikoista Espanjasta, mistäs muualtakaan.  Orihuelan katedraali



                         ...hotelleja Orihuelassa


Mutta nyt toivottelen teille kaikille täällä piipahtaneille oikein leppoisaa sunnuntain jatkoa ja nauttikaa aurinkoisista päivistä ja hymyilkää kilpaa auringon kanssa!

lauantai 10. syyskuuta 2011

47 PÄIVÄÄ....JA SUKKIAKIN VALMISTUU ...

Tänään on lauantai ja 10. päivä syyskuuta. Aamu on harmaa ja harjun puut ovat hiljalleen. Asteita on +10, mutta luvassa on +16 astetta ja sadetta.


Eilen sain kudottua sukkiakin jonkin verran eli toista on 15 cm ja toista vain vähemmän. Kudon ne samaan kohtaan ja sitten teen kavennukset yhtä aikaa. Näin tuntuu mielekkäämmältä, kun saa ne yhtä aikaa valmiiksikin. Teen niistä paljon pitemmät kuin ohjeessa eli polviin asti. Ohje on Dropsilta ja lanka Novitan Woolia ja kudon niitä bambu puikoilla 3,5.


                   Tästähän se kaikki alkoi...ensin oli lankaa ja puikot...
                               ...sitten seurasin ohjetta...
                        ...ja helppo malli ja nopeaa tehdä...ja hyvä lanka...
                              ...ja meidän valokuvamallimme leidi Sirutar...
                                       ...ja kauniit silmänsä...
                                           ...ja viiksensä ja puhtaat, valkoiset hampaansa...
                                 ...mutta nyt jo nukuttaa pitkän lenkin jälkeen...
               ...ja leidi Siruttaren lelukoppa ja hieman leluja.


Olen näitä käsityökuvia laittanut käsityöblogiini ja Sirun kuvia Sirun blogiin. Mutta todennäköisesti Espanjassa ollessamme päivittelen tätä blogiani, mutta toisella nimellä, joka on vielä mietintämyssyni alla.


Mutta meillä jännitys kohoaa ja 47 päivää enää...vielä jäljellä...ja paljon olisi tekemistä. No, mutta eihän ne tekemiset koskaan lopu, joten no problem.


Nyt toivottelen teille kaikille oikein leppoisaa lauantai päivän jatkoa ja pitäkäähän itsenne lämpöisinä ja villaa vaan ylle!

VIIMEINKIN PÄÄSEN TÄNNEKIN BLOGIINI

Tänään on sunnuntai ja 22.11.2020. Aurinko laskee ja tulee hämärää. Olen onnellinen, kun pääsen tänne blogeihini pitkästä aikaa. Kirjoitan t...