22.2.2018

22.2.2018

perjantai 22. helmikuuta 2013

PETTERI VALMIINA MERILLE OOOH-HIIOHOIII!

Tänään on perjantai ja jo 22. päivä helmikuuta. Päivä on ollut kirkas asteiden ollessa +2. Viikon kuluttua olemme jo maaliskuussa ja silloinhan maaliskuu jo maata näyttää. On ihana tunne, kun talvi on mennyt näinkin hyvin jo taaksemme. Onneksi on ollut lauha talvi ja nyt on päiväkin jo pidentynyt monta tuntia. Menemme valoa kohti joka päivä. Kyllähän nämä kylmät talvet täällä Pohjolassa alkavat jo tuntua jäätäviltä ja jäseniä kolottaa. Mutta onneksi voimme mennä kylmää talvea pakoon lämpimään Espanjaan, jossa hyvin monet eläkeläiset jo viettävätkin talvensa. Ja niin teemme mekin tästä eteenpäin, jos Luoja suo.

Tänään olen vielä viimeistellyt Petterin merimiespukua ja lakkia. No, napit vielä puuttuvat, mutta kyllä minä nekin vielä...jonain päivänä saan ommeltua näillä lapioillani, vaikka se hankalalta tuntuukin. Mutta teen näitä viimeistelyjä tässä pikku hiljaa, mitä sydämeni antaa myöten ja kädet.

Mutta tällaista on tullut Petterille:

 Ja Petteri sai merimiespuvun...
 ...oooohiiiohoi...valmiina merille....
 ...sivusta...
 ...kaulusta lähempää...
 ...housuja lähempää...
 ...housuista tuli sopivat...
 ...samoin takista ja lakistakin...
 ...ja täällä Petteri istuu tyttöjen keskellä...
 ...ja metriset mimmit kera Piritan ja Märthan ja Emilian...ja Kirsi-Marjan...
 ...ja tässä lisää nukkejani...ei toki kaikki tässäkään vielä...
 ...ihanat tummaihoiset...
 ...vanhimmat Riitta ja Irma 64 v...about...
...ja tutut Roswitha, Rafael ja Hans sekä alempana muita ystäviä...

Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

PUIKOT KILKKAA...PUIKOT KILKKAA...

Tänään on keskiviikko ja 20. päivä helmikuuta. Aurinko paistaa ja asteita on vain -3. Luvassa on lauhaa säätä edelleenkin ja pian vaihtuu jo maaliskuukin, joten kevät koittaa sittenkin.

Olen kutonut...,kutonut ..ja kutonut, joten valmistakin pientä ja pikkuruista on syntynyt. Tänään on hieman huonompi olo, kun on jo kaksi päivää särkenyt päätäni. Mutta jospa tuo rakkaani keittämä kahvi auttaisi tähänkin vaivaan. Päänsärystä huolimatta olen sinnitellyt enkä ole luovuttanut ja olen tyytyväinen aikaan saannoksiini.

Tällaista on tullut:

 Tässä on Kiira...
 ...kirppiksen löytöjä hänkin...
 ...kutasin hänelle mekon...

 ...ja sukatkin ihka oikialla kantapäällä...
 ...ja Petrakin sai mamelukit...
 ...ja pikkuruiset sukat...

 ...ja ihka oikia kantapää...
 ...ja minä olen Petran veli Petteri...
 ...ja tänään sain tällaiset uudet ...
 ...merimieshousut...onks tyylikkäät vai?
Nyt vielä odottelen merimiesjakun ja lakin valmistumista.

Että tällaista tällä kertaa ja nyt seuraavaksi siis kutasen merimiestakin ja lakin. Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein ihanaa auringonpaisteista päivän jatkoa!

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

LISÄYS EDELLISEEN...ELI ANNIINA SAI JO SUKATKIN

Kirjoitin tuon edellisen päivityksen aamulla varhain, kun oli vielä pimeää. Mutta nyt on päivä kirkastunut asteiden ollessa edelleenkin nollassa. Mutta tässä muutaman tunnin aikana on puikkoni kilkutellut Anniinalle pikkuruiset sukat, joita on niin nautinto tehdä.

Siispä tällaiset niistä sukista tuli:

 Eipä siinä muuta tarvinnut, kun mittasin jalan ympäryksen ja...
 ...katsoin tiheyden ja loin silmukat eli 24 s ja 6 s puikolle...
 ...sitten tein nilkkakavennuksen eli kavensin 1 s joka puikolta, joten...
jäi 5 s puikolle ja siinä ne sitten valmistuivat sopiviksi.

Mutta nyt toivotamme teille kaikille oikein ihanaa sunnuntain jatkoa!

NYT ANNIINA SAI JO MAMELUKITKIN...

Tänään on sunnuntai ja 17. päivä helmikuuta.  Ulkona on vielä pimeää, kun on niin aikainen aamu. Asteet ovat nollassa nyt ja jatkossakin tai hyvin lauhaa pakkasta. Siinä ne vähäisetkin lumikinokset haihtuvat ja maaliskuussa jo maata näyttää.

Mutta eilinen päivä meni mukavasti, kun saimme mieluisan ystävän kahveelle. Juuri ennen hänen tuloaan sain valmiiksi Anniinan mamelukit. Seuraavaksi kudon Anniinalle sukat ja sitten on Mirjan vuoro.

Mutta tällaiset tuli mamelukeista:

 Ja mamelukeista tuli juuri sopivat...
...mittojen mukaan tein ne ja valmistuivatkin muutamassa tunnissa.

Nyt toivottelen teille kaikille oikein ihanaa sunnuntain päivää!

lauantai 16. helmikuuta 2013

MIRJA EILEN JA ANNIINA SAI TÄNÄÄN UUDEN MEKON

Tänään on lauantai ja taivas on vielä ainakin harmaiden pilvien peitossa asteiden ollessa vain -1. Ja vanhan sydäntä lämmittää, kun luin sää ennustuksia eteenpäin, niin lauhaa keliä jatkuu aina helmikuun loppupuolelle asti. Sitten onkin talven selkä jo voitettu ja maaliskuukin jo maata näyttää eli luonto alkaa heräämään ja niin myös me ihmiset. Mutta toivon ainakin, että ensi talven saisin taas viettää Välimeren rannalla ja Välimeren tyrskyjä ihaillen.

Tänään vietän täällä Väinönlinnassa päivän ja me saamme tänään myös ihanan ystävän kahveelle, joten se on aina ihana asia. Huomenna menemme jälleen tyttäreni luokse kahveelle. Ja joka päivä me odotamme uutta suihkukaappia, joka tulee olemaan aivan ihana ja moderni. Mitenkähän sitä oppii käyttämään? No, kyllähän ihminen kaikkeen oppii, jos vaan haluaa ja minähän haluan.

Juu, eilen sain valmiiksi Mirjan mekon ja tänä aamuna sain valmiiksi jo Anniinalle mekon. Nyt sitten aloittelen molemmille tytöille mamelukeja ja sitten tietty sukatkin pitää olla eli varustus pitää olla täydellinen.

Ja tällainenhan siitä tuli:

 Anniina sai uuden mekon...
 ...ja on tyytyväinen kuten kutojakin...
 ...ja hieman lähempääkin...
 ...ja sivusta...
 ...hihatkin tulivat juuri sopiviksi...
 ...ja kuviohan on maailman helpoin...
...ja tässä tuo pieni ja suloinen Anniina onnellisena uudessa koltussaan.

Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein ihanaa lauantaipäivän viettoa ja pitäkää itsestänne ja toisistanne hyvää huolta!

perjantai 15. helmikuuta 2013

MIRJAKIN SAI UUDEN MEKON

Tänään on perjantai ja 15. päivä helmikuuta. Taivas on harmaiden pilvien peitossa aivan kuin pian alkaisi sadella lunta. Asteita on kuitenkin vain +1. Mutta nyt olemme jo helmikuun puolessa välissä ja pari viikkoa, niin alkaa jo maaliskuukin maata näyttää. Eipä tuossa paljon suojakelejä tarvita, kun ei tuota luntakaan kovin paljon tänä talvena ole ollut.

Mutta minä olen kutonut...kutonut...ja taas kutonut, vaikka välillä pidän toki pausseja, koska ranteeni nivelet ja peukalon nivelet eivät oikein suostu yhteistyöhön kovin pitkään, vaan ne työntävät sen ilkeän säryn näihin käsiini. Mutta mobilaattia ja idealside käsiini ja taas puikot kilkuttavat vinhaa vauhtia.

Minä en siis enää soittele hanuriakaan, en ole soitellut yli vuoteen. Eli viime talven Espanjassa oloni erotti minut ja hanurin ja ero jatkuu ja jatkuu. No, viime lokakuussa toki yritin soitella noin tunnin verran, mutta sekin oli liikaa, sillä en enää jaksanut enempää soitella ja yöllä sain sen voimattomuuskohtauksen, jolloin meni ääni ja voimat. Onneksi voimat ovat palautuneet pikku hiljaa ja äänikin on jo hieman parempi, mutta ei se sama ääni kuin silloin ennen...

Nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa päivän jatkoa ja ihanaa viikonlopun viettoa!

 Mirja juuri kirppikseltä tuotuna...
 ...eli Mirja ennen...ja
 ...ja Mirja nyt ja sai uuden mekon...
 ...toki Mirja saa vielä mamelukitkin...myöhemmin...
...Mirja on ihana 60-luvun nukke!

maanantai 11. helmikuuta 2013

IHANA KIRPPISKIERROS

Tänään on maanantai ja 11. päivä helmikuuta. Lunta on sadellut hienoisesti koko päivän ja asteita on ollut 0...-2 ja luvassa on jatkossakin lauhaa säätä ja sehän on mainio asia.

Olin tänään foniatrilla, joka tutki nieluani ja kysyi, jotta onko närästystä, johon sanoin, että on. Niinpä hän antoi minulle reseptin närästyslääkettä varten ja totesi, että siellä olisi tulehdusta ja turvotusta, joka voisi johtua juuri närästyksestä. Ja näin sitten helpottuisi myös äänen tulo ja sain myös harjoitus ääniä, jotta ääni alkaisi tulla normaaliksi. Mutta tosin hän sanoi, että mitään vakavaa siellä ei ole ja kyllä se äänikin sieltä vielä jonain päivänä tulee ja sehän olikin hauskaa kuultavaa korvilleni. No, koska tämä oli kuitenkin aika raskasta, niin korvikkeeksi käväisimme kirppiksellä ja siitä tulikin hyvä mieli, kun sieltä tarttui mukaamme jos jonkinlaista tarpeellista, tottakai.

Eli tällaista:

 Tässäpä on kaksi 60-luvun nukkea ja hienohelma...
 ...tämäkin on oikea aarre...

 ...kuten myös tämä kahvipannukello...
 ...taas lisää yksi suloinen Molla-Maija...
 ...ja kaunotar hienohelma, tosi kaunis...
 ...juuri haaveilemani pöytä käsityöhuoneeseeni, 6 euroa...
 ...kaunis pöytäliina....
 ...ja tämä saa uuden mekon heti...
 ...ja kissakin sai hienon mekon ja hatun...
 ...suloinen vai mitä...
 ...ja tässä kissa hienohelma ja kaunotar hienohelma...
...ja aivan mahtavan ihana Kaunotar...

Mutta tällainen saalis taas tällä kertaa ja nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa illan jatkoa!

VIIMEINKIN PÄÄSEN TÄNNEKIN BLOGIINI

Tänään on sunnuntai ja 22.11.2020. Aurinko laskee ja tulee hämärää. Olen onnellinen, kun pääsen tänne blogeihini pitkästä aikaa. Kirjoitan t...