22.2.2018

22.2.2018

lauantai 28. huhtikuuta 2012

ONNISTUNUT SAUNAREISSU

Tänään on lauantai ja jo 28. päivä huhtikuuta. Asteita on +10 ja tosi kylmä tuuli puhaltelee pilvet auringon eteen. 
Eilen oli meillä saunapäivä ja kylläpä onkin nyt hyvä sauna, oikein erinomainen. Siksi sanon, että erinomainen, koska nyt ei enää tarvi palella saunassa, kun nääs meillä on ollut kaikenlaisia saunoja. Nyt ei tarvinnut heittää kiukaalle kuin pikku tilkka vettä, niin meikämamman nahkakin punoitti. Oli ihanaa olla saunassa pitkästä, pitkästä  aikaa. Minä kun olen oikein himo saunoja ja ensi kerralla on sitten vastakin mukana, joten sitten lihakset saavat kyytiä. No, juu, onhan minulla verenpainettakin, mutta menin heti saunan jälkeen lepäämään, niin johan pulssikin hieman rauhoittui.
Eilen ihmettelin myös tässä koneeni ääressä, kun kuulin jonkinlaista jylinää ja sitten pimentyi. Katsahdin ulos ja mitä näinkään! Siellähän satoi ja tuuli kovin ja Ukkos Herrahan se siellä jo kolautteli.Olipa outo tunne! Mutta sehän tietää vain, että kesähän se sieltä taas tulee ukkosineen ja sateineen. Mutta eipä vielä ole oikein lämmintä ollut, vaikka huhtikuukin on jo pian lopussa. Mutta jospa sitten toukokuussa saisimme jo nauttia lämpimistä päivistäkin! Sitä vaan ehti tottua jo viiden kuukauden aikana Espanjan ja Brasilian lämpöön, että ei oikein osaa pukeutua täällä kylmässä Pohjolassa. Mutta kaikesta viisastuu, kun kerran palelee tarpeeksi, niin seuraavalla kerralla on jo enemmän vaatetta päällä.
Rakkaani paloittelee tuolla kyökin puolella punajuuria ja porkkanoita uuniin haudutettavaksi kera karjalanpaistin, jota saamme pitkästä aikaa nauttien syödä.
Mutta tänään siis puhalsi hyvin kylmä tuuli +10 asteen lämmössä ja puhalsi läpi luihin ja ytimiin. Silti porhalsimme ulkona katsellen kaunista luontoa.




Näin kaunista löytyy täältä Suomestakin.
Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein mukavaa viikonloppua!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

VIIMEINKIN PÄÄSEN TÄNNEKIN BLOGIINI

Tänään on sunnuntai ja 22.11.2020. Aurinko laskee ja tulee hämärää. Olen onnellinen, kun pääsen tänne blogeihini pitkästä aikaa. Kirjoitan t...