22.2.2018

22.2.2018

keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Tapahtumarikas päivä

Tänään on keskiviikko ja 16. päivä kesäkuuta. Taivas on aivan sininen ja pilvetön ja sieltä se Aurinkokin meille taas hymyilee ja meitä lymyilee. Asteita on noin +15 astetta.

Eilinen päivä olikin tosi tapahtumarikas päivä. Aamu alkoi, kun rakkaani laittoi olohuoneeseen valot ja sitten kuuluikin vain:TRÄKS.
No, siinä meni pimeäksi myös tietokone eli jälleen sulake paloi. Kun saimme sulakkeen paikoilleen, niin jonkin aikaa oli tietokoneenikin hyvällä tuulella, kunnes...
minun tietokoneeni alkoi jälleen temppuilla. On se temppuillut ennenkin, vaikka onkin uusi ja ostettu viime syksynä, kun seiska tuli markkinoille. Mutta kun jotain katselin netistä tai pelasin Spideria, niin ruutu pamahti valkoiseksi. No, ei muuta kuin kiinni kone ja jälleen auki. Tätä sain toistaa niin monet kerrat, kunnes päätimme, että tietokoneliikkeestähän osaavat neuvoa meitä ongelman ratkaisemiseksi. Mutta niin ei käynytkään. Sain kuulla pojaltani, että siihen voi olla kymmeniä eri syitä, miksi ruutu menee valkeaksi. Siispä päätimme viedä koneeni huoltoon. Siellä se nyt sitten makoilee muiden korjattavien joukossa ties kuinka kauan, mutta soittavat sitten, kun on valmis.
No, mutta ennen koneeni vientiä minä kuitenkin vein kaikki kuvat ym. tilpehöörit Buffaloon, joten ainakin yritin ne kaikki pelastaa.
Ja kaikeksi onnekseni minulla on vielä tallella vanhakin koneeni, joten ei hätiä mitiä. Eihän sitä ilman tietokonetta tule toimeen, ehei.
Tämä kone vain piuhat kiinni ja töpseli seinään, kun tämähän ei Mokkulaa hyväksy. Mutta aikamoista ihmettä, kun on aivan upouusi kone eli puoli vuotta ollut käytössä...no, jaa, joo, aika kovassa käytössä on  ollut...ja nyt esiintyy tuollaista outoa vikaa. No, ei kyllä koskaan minulla ole aikaisemmin ollut moista vikaa missään muissa koneissa, vaikka koneita on ollut kuin vilkkilän kissoja eli jo 90-luvun alusta asti. Mutta toivon mukaan syy selviää ja kone toimisi taas kuten vanhakin kone on toiminut. Mutta onhan näissä eroja, jotta en toki vaihtaisi uutta konettani enää tähän vanhaan eli windows7 on tosi hyvä enkä vaihtaisi sitä XP:hen. No, eilinen päivä meni sitten hieman opetellessa taas tähän XP:hen, mutta onneksi on tuo Buffalo, jossa on lukemattomia kuvia säilytyksessä.

Kyllähän minä toki ehdin kutoakin villatakkiani, kun siinä on jo reilut 50 cm kudottu. Enköhän minä tänään jo saisi sitä oikeaan mittaansa ja pääsisin aloittamaan toista etukappaletta. Muistin juuri, että minullahan on keltainen tunikakin, joten tämä villatakkihan sopii siihen kuin nenä päähän ja silmä silmään. Juu, silmäni alkaa hieman näyttää parantumisen merkkejä, joten toivotaan parasta.

Jaahas, pian taitaa ollakin latteen aika, joten toivottelen teille kaikille oikein mukavaa ja auringonpaisteista päivän jatkoa ja pitäkäähän itsestänne ja toisistanne hyvää huolta!
Juu, olin minä kuntopyörälläkin jonkin aikaa, mutta en paljon jaksanut.

12 kommenttia:

  1. Kyllä ne uudetkin koneet joskus lakkoilee. Miehelläni oli aikoinaan firman kone, jota tarvi työssä. Usein se juuri reissussa teki tenän ja minun kannettava pelasti monesta pulasta.
    Meillä on kova tuuli ja puolipilvistä. Sopiva lenkkisää, kun ei ole liian kuuma.
    Mukavaa päivän jatkoa teille molemmille.

    VastaaPoista
  2. Jotain ihmeellistä eilen oli (ukkostako?) koska mun koneeni tilttasi kaksi kertaa ja toisella kerralla jätin sen kiinni. Tänään taas toiminut ilman mitään kommervenkkejä.
    Mä en ole kunnolla päässyt alkuun jakussani kun sä olet jo toisen etukappaleen lopussa... ;)))
    Hyvä että silmä alkaa parantua.
    Oikein mukavaa päivän jatkoa; mussukoille rapsutukset ja vaarille halaus!

    VastaaPoista
  3. Kiitos, kiitos, kommenteistanne, Hilkka ja bemu!Enpä ole tänään kudinta ottanut kouraani, kun olen innostunut pelaamaan Spideria kahdella maalla, jeee ja sain läpi. Rapsutukset ja halaus meni perille. Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  4. Joskus saattaa nämä sähköpiikit aiheuttaa tietokoneille tilttejä,vaikka ukkonen ei kuuluisikaan mutta jossain kauempana saa häiriöitä aikaseksi.
    Spider se on minunkin pelini mutta vain yhdellä maalla.

    VastaaPoista
  5. Koneet ovat koneita ja niillä on ihan oma tahto juu!
    Silmällesi paranemista!
    Vauhdikkaasti villatakki etenee.
    Kauniita unia!

    VastaaPoista
  6. Kiitos, kiitos kommenteistanne Tarikka ja Tarina!Tarikka: Spider on helppo kahdellakin maalla, kokeileppas vaan!Siinä vierähtää aika hyvin! Mukavaa päivän jatkoa teille molemmille!Tästä se päivä taas alkaa!

    VastaaPoista
  7. Juu, tekniikan viimeinen sana on kirosana. Itse olen jonkin sortin nörtti ja kun ostin oman läppärini valmiiksi koottuna 2008, niin takuuajan umpeuduttua alkoi sen seitsemäntuhatkertainen säätäminen ja valmistajan sekä tietoturvatoimittajan kanssa neuvottelu, jotta mitä tehtäis.

    Minulla meni paljonkaan valehtelematta parin viikon työpanos kaikenlaisten diagnostiikka-ajojen ja säätämisten ja siistimisajojen kanssa, mutta (koputtaa puuta) nyt on toiminut ihan kivasti. Ja oppihan siinä taas uutta sekä myös rutkasti kärsivällisyyttä. Taisin tosin olla melko rantusti puhuteltava jossain vaiheessa :D.

    Aurinkoista viikkoa neulojalle :)

    VastaaPoista
  8. Juu, kyllähän näissä koneissa on kaikenlaista. Mutta viimeksi poikani asensi ja kokosi koneen alusta asti ja vieläkin se toimii, mutta hän on toisella puolella Suomea, joten apua tuli vain mailitse, että tässä voi olla kymmeniä syitä, josta moinen voi johtua. No, odotellaanpa nyt rauhassa, mitä täällä liikkeessä sanovat! Minulla menee päivät pelatessa Spideria SolSuite ja kahdella maalla. Oikein mukavaa päivän jatkoa!

    VastaaPoista
  9. Toivottavasti saat tietokoneesi pian kuntoon. Mieheni kun on alan ammattilainen, olen suosiolla jättänyt tietokoneasiat hänen ja nykyään myös esikoisen hoitoon. Tuo lapsi on jonkinasteinen tietokonevelho vaikkei paljon aikaa koneella vietäkään :0

    VastaaPoista
  10. Kiitos kommentistasi, Huopatossunen! Juu, tänään saimme jo pois, mutta kerronpa enemmän sitten vasta huomenna, hihihiiii! Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  11. Hei! Ja paljon kiitoksia vierailusta Wanhasssa Mummulassa.
    Tuntui tosi kivalta. Ja kiitos siitä, kun saan vierailla täällä lukemassa hauskoja juttujasi:)
    Mukavaa viikonloppua sinulle
    tuksu

    VastaaPoista
  12. Hei Tuksu! Kiitos vaan itsellesi kivasta blogistasi ja kiitos vierailustasi täällä. On ilo saada kommentteja ja huomata, että hei, täällähän käy ystäviä, todellisia ystäviä!Mukavaa päivän jatkoa sateesta huolimatta!

    VastaaPoista

VIIMEINKIN PÄÄSEN TÄNNEKIN BLOGIINI

Tänään on sunnuntai ja 22.11.2020. Aurinko laskee ja tulee hämärää. Olen onnellinen, kun pääsen tänne blogeihini pitkästä aikaa. Kirjoitan t...