22.2.2018

22.2.2018

torstai 29. joulukuuta 2011

PIIKKEJÄ JA KAKTUKSIA JA HAPPAMIA SITRUUNOITA

Tänään on torstai ja 29. päivä joulukuuta. Asteita oli näin aamulla varhain +12, mutta kyllä se siitä nousee puolenpäivään mennessä jo +20, uskoisin ainakin. Luukut ovat vielä kiinni, kun päivä ei ole vielä valjennut, kaikki nukkuvat.(paitsi me kukkujat)
Täällä päivät kuluvat vielä toistaiseksi ainakin samaan rauhalliseen tahtiin ja nyt olemme olleet täällä jo kaksi kuukautta ja kolme on vielä jäljellä ja siihen mahtuukin paljon iloa ja onnea. Mutta täällä kiertelemme joka päivä jossakin ja mielenkiintoista kuvattavaa löytyy joka kerta. Eilen menimme bussilla kaupunkiin (noin 5.5 km) ja kiertelimme toista Suolajärveä, vaan emmepä päässeet lähellekään rantaa, kun siellä oli tehdasalue, johon oli pääsy kielletty. No, tänään kiertelemme taas Välimeren laajoja rantoja ja ne Välimeren aallot ovat mahtavat. Eilen sain kuitenkin jotain kaapattua kameraani ja tuotos on tässä:

Kaktuksia löytyy katujen varsilta...

...piikkejä...piikkejä...piikkejä pistäviä...

...katunäkymää hieman syrjempänä kaupungin melusta...

...ja mahtavia kaktuksia...samoja, joita meillä on Suomessa ruukuissa sisällä...

...kaktuksia, appelsiineja ja liekö kastanjapuu joku tuo kapea puu...kaikki sulassa sovussa keskenään...

...jotain noissa oksissa on ...liekä sitten kastanjoita...mutta kaunis on puu...

...ja puu täynnä appelsiineja tien varrella...kylläpä olisi tehnyt mieli ottaa edes yksi, vaan enpä ole varas, joten jätin sikseen...

En tiedä kenen appelsiinipuita ne edes olivat, kun olivat siinä tien varrella ilman mitään aitoja ja osahan niistä oli tullut jo mustiksi, kun ei ole poimittu pois. Mutta enhän minä edes saa syödä sitrus hedelmiä, kun olen niin allerginen, että menee henkikulta tukkoon. Olen sen kokenut ja enpä enää kokeile. Ja olen allerginen myös ötököille, jotka pistävät. Nyt on toinen kerta jo, kun joku ärhäkkä ötökkä on päässyt minua pistämään. No, onneksi viime kerralla jo saimme avun antihistamiinista ja voiteesta ja niin nytkin, joten paranemaan päin.

Mutta nyt toivottelen teille oikein ihanaa päivän jatkoa ja pian vuosi taas vaihtuu ja suunnitelmat alkavat muuttua todeksi!

2 kommenttia:

  1. Onpas siellä kauniita kasveja ja niin vehreän näköistä.

    Mukavaa loppuvuotta :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Huopatossunen! Kyllä täällä on vehreää ja kaunista! Leppoisaa loppuvuotta myös sinne teille!

    VastaaPoista

VIIMEINKIN PÄÄSEN TÄNNEKIN BLOGIINI

Tänään on sunnuntai ja 22.11.2020. Aurinko laskee ja tulee hämärää. Olen onnellinen, kun pääsen tänne blogeihini pitkästä aikaa. Kirjoitan t...