22.2.2018

22.2.2018

maanantai 9. elokuuta 2010

Hyvää viikon alkua kaikille! Have a nice week!

Tänään on maanantai ja 9. päivä elokuuta. Aamu aukeni melkoisen pilvisenä ja yöllä oli sakea sumu, kun ikkunasta ulos kurkistin ohimennen. Sääkin on onneksi jo viilentynyt +19 asteeseen ja toivottavasti pysyykin tällaisena. Ukkosmyrsyt ovat riehuneet niin pääkaupunkiseudulla kuin Porissakin ja trombi on tehnyt paljon tuhoja ja kiitänyt kohti pohjoista. En vain ymmärrä, miksi tänä kesänä on ollut tällaisia hurjia ukkosmyrskyjä ja trombeja aivan liian usein. Ne tulee yhtäkkiä ja menee samalla voimalla eteenpäin kaataen puita ja repien kattoja irti. Aivan hirveää!

Mutta eilen sain virkattua omaa sinistä villatakkiani sen verran, että nyt pitäisi olla toinenkin etukappale valmis ja aloitinkin eilen jo toista etukappaletta. Näin sekä keltainen villatakkini että tämä sininen villatakkini valmistuvat liki yhtäaikaa, kun molemmista puuttuu sitten vain hihat. Kunhan saan tuon toisen etukappaleen virkattua, niin sitten teen hihat molempiin, mutta toki erilaiset. Keltaiseen teen hieman leveät ja laitan randun hihan suuhun ja siniseen teen kellomaiset hihat. Nämä ovat sellaisia villatakkeja, että sopivat hyvin lämpimiin maihinkin, kun eivät ole villaa.

Tällä hetkellä olenkin yksin kotona, kun rakkaani ja tyttäreni menivät viemään kirpparille tavaraa ja hoitavat asioita sitten vielä kaupungilla. Mutta en toki kovin montaa tuntia joudu olemaan yksin, en. Kyllähän tämä alkaa nyt jo hieman paremmin mennä, kun ajattelee tulevaa juhlaa ja miettii, että onko kaikki asiat varmasti muistettu hoitaa. Mutta nyt hoidan näitä korvissani olevia korviksia, jotta kaikki sujuisi hyvin ja saisin juhlapäivänäni sitten kauniit vaaleanpunaiset helmikorvikset korviini. Ja toki toivon, että mahtuisinkin siihen hääpukuuni, jota en ole vielä uskaltanut edes kokeilla. No, pikapuoliin sitä täytynee sovittaa ja sitten ottaa vaan kunnon dieetti ja jättää taas makeat palat pois.

Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein leppoisaa maanantai päivän jatkoa ja pitäkää itsestänne ja toisistanne hyvää huolta!

16 kommenttia:

  1. Tulin toivottamaan sinulle mukavaa, alkanutta viikkoa! älä muutamia liikakiloja murehdi, jos pukusi on hiukan ahdas, voihan sitä etrata(!?!)
    Iloa elämässä olla pittää, vaikkapa muutaman kilon uhalla:) *nauraa*
    mä lähden "vahtimaan" Vilppua pihaleikkeihin
    tuksu

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos kommentistasi tuksu! Niin, täytynee pitää sitä upeaa kukkakimppua tuossa mahan kohdalla, niin kukaan ei huomaa mittää!Oikein mukavaa maanantaipäivän jatkoa sinulle siellä pihaleikeissa Vilpun kanssa!

    VastaaPoista
  3. Täällä oli viime yön aikana kaksikin ukonilmaa kumpikaan ei aivan päälle tulleet mutta pitivät melkoisen ilotulituksen ja tälle päivälle on luvattu lisää samanlaisia kuuroja.
    Minulla ne ei vain neulomiset edisty kun ei minkäänlaista vetovoimaa ole puikkoihin tällä hetkellä.
    Se on kumma kun nuo vaatteet pyrkii kaapissa käyttämättöminä kutistuun,ainakin minun kaapissa vai lohdutanko itseäni että olen ne väärin pessyt.
    Mukavaa alkavaa viikkoa.

    VastaaPoista
  4. Onkos sinullakin ollut vaikeuksia korviksien kanssa? Minulle tuli paha tulehdus parikymmentä vuotta sitten ja muutama viikko sitten laitettiin korvikset uudelleen, onneksi ei ole tullut ainakaan vielä mitään oireita.

    Mukavaa viileää viikkoa.

    VastaaPoista
  5. Kiitos kommentistasi Tarikka! Juu, varmasti kone on pessyt vaatteesi väärin, kun kutistuvat. Näinköhän minun hääpukunikin olisi kutistunut roikkuessaan yksin vaatehuoneessa, hihihiii.Toivottavasti ukkoset menisivät jo pois, kun ne on ihan kauheita. Mukavaa maanantaita sinne teille kaikille!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommentistasi Neferi! Minulla oli reiät noin yli 10 vuotta sitten ja ei ollut mitään harmia. Nyt otin uudestaan ja ei ainakaan vielä ole mitään ollut. Pitää vaan suihkutella sitä septidiniä(jos muistaa) ja ainakin pyöritellä korviksia ja sitä teenkin.Parisen viikkoahan näitä hoitokorviksia täytyy pitää, joten toivottavasti kaikki menee hyvin nytkin. Mukavaa maanantain jatkoa ukkosmyrskyistä huolimatta!

    VastaaPoista
  7. Meillä on huoneilmassa jotain kummallista, kun lasten ja minun vaatteet kutistuvat, mutta miehen ei :D.

    Meilläkin oli eilen oikein kunnon ukkosmyrsky ja tuli kiire hakea keinupehmusteet ja pyykit sisälle.

    VastaaPoista
  8. Kiitos kommentistasi Huopatossunen! Juu, jotain outoa on ilmassa, kun vaatteet kutistuvat kaapissa roikkuessaan.(nauraa) Harmaita pilviä on kasaantunut taivaalle, liekö jo ukkosmyrskyn alkua! Mukavaa päivän jatkoa!

    VastaaPoista
  9. Ukkonen mellasti meilläkin yöllä!Asteita vieläkin liikaa +24 saisi jo viilentyä!
    Oikein mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  10. Kiitos kommentistasi vesimiesneuloo! Täällä jälleen pahoja pilviä ja asteita +22, mutta on luvattu ukkosta edelleenkin. Mukavaa päivän jatkoa! Mielenkiintoista sitten nähdä, että millainen talvi tulee olemaan.

    VastaaPoista
  11. Täällä on kanssa riehunut hirveä ukkosmyrsky aalto,puita on kymmeniä ellei satoja hehtaareita kaatunut,siis kauhea,HUIII.:)Nyt on ollut,ettei ole ollut mitään,ei sitä koskaaan tiedä.Tänne on tälle viikolle luvattu pahempi myrsky.:(.Ei muuta kuin Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  12. Kiitos kommentistasi Tansku! On täällä nytkin jotenkin aavemaista ja pelottavaa. Mutta mukavaa illan jatkoa sinulle ja kaikille rakkaillesi!Kiitos, että vierailet täälläkin!

    VastaaPoista
  13. Siksihän minä rupesin lukijaksi,että pääsen tänne kattelee sinun ihanaa blogiasi.:)Sinulla on kauniita kuvia,mukavia tarinoita,joita on kiva lukea,tervetuloa myös käymään minun blogissanikin!

    VastaaPoista
  14. Kiitos, kiitos, Tansku, kommentistasi! Toki minä käyn sinun iki-ihanassa blogissasi! Mukavaa päivän jatkoa ja nähdään taas!

    VastaaPoista
  15. Oletkin ollut ahkerana, kun kaksi neuletta valmistuu vauhdilla.
    Kuvia odotellaan valmiista töistä.
    Meilläkin toissayönä kova ukkonen, vaan tänään tuntui jo hieman naapurimaan savujen hajuja.
    Antoisaa alkavaa viikkoa, teille molemmille, edelleen ruusunpunaiset lasit silmillä toivottelen.

    VastaaPoista
  16. Kiitos kommentistasi, Hilkka! No, olen aina silloin tällöin näitä villatakkejani tehnyt, mutta aika kivasti ne alkaa valmistuakin.Täällä sataa ja asteita on +18. Leppoisaa viikon jatkoa teille molemmille! Ikävää on se savun haju. Mitenkähän ne palot saadaan sammumaan, vai saadaanko niitä?

    VastaaPoista

VIIMEINKIN PÄÄSEN TÄNNEKIN BLOGIINI

Tänään on sunnuntai ja 22.11.2020. Aurinko laskee ja tulee hämärää. Olen onnellinen, kun pääsen tänne blogeihini pitkästä aikaa. Kirjoitan t...