22.2.2018

22.2.2018

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Kaikki on hyvin taas...ja elämä hymyilee jälleen...

Tänään on keskiviikko ja 8. päivä syyskuuta. Vaaleanharmaita pilviä on taivaalla ja asteita on +17. Nauttikaa ihmiset, hyvät, kun on näin hieno ilma!

Eilinen päivä olikin Unelmakodissa aika harmaa ja jännittävä ja pelottavakin päivä. Menimme iltapäivällä kirurgille, kun oli aikakin määrätty. Onneksi minulla oli käsityö mukana eli kudoin koko ajan pipoa rakkaalleni. Enpä osaa ilman käsityötä olla, vaan aina pitää olla jotain mukana, koska aikaa siellä on aivan riittävästi. Ja nytkin sain kudottua pitkän tovin pipoa ennenkuin kirurgi setä kutsui sisälle, vai oliko hän sitten avustaja, joka kutsui, taisipa olla.

No, astelimme perähuoneeseen, jossa lääkärisetä kätteli ja käski minun mennä maata sängylle. Tämä hieno kirurgi oli erittäin etevä ja virolainen ja vanhempi ja kokenut lääkäri. No, minä siinä makasin ja hän alkoi ottamaan työkaluja esille: näveri, tongit, pihdit ja sitten alkoi kaivaminen näverillä syvältä haavan arpeuman sisältä ja auuuts, kun se koski, vaan enpähän kiljaissut yhtään. Niin, eihän hänellä näveriä todellakaan ollut, vaan pumpulipuikko, jonka työnsi arven syöveriin syvälle ja veti sieltä jotain mönjää pois. Eli tällöin oli siis 7 vuotta vanha haavan arpeutuma alkanut oireilla ja vuoti verta aikalailla, joten pelkäsimme pahinta. Mutta kun kysyin suoraan kirurgisedältä, että onko se syöpä, niin hän vastasi, että ei, ei ole varmasti syöpä. Huhhuh, mikä helpotus se oli meille molemmille. Siispä sain allergisuuteni vuoksi vain geeliä, jota levitetään suihkuttelun ja kuivauksen jälkeen siihen haavan pintaan ja sitten laitetaan sidetaitos päälle. Näin se jännitys sitten laukesi meille ja iloisina ja vapautuneina lähdimme kiittäen ja kumartaen sieltä kotiin. Meille sanottiin, että tämä on pitkäaikaista ennenkuin paranee täysin.

Mieleeni tulee ajatus, että miksi minulla aina on tällaista kaikenlaista pitkäaikaista omituista "sairautta"? Minulla on jo silmän rauhasen tulehdus, joka on pitkäaikainen, joten se olisi riittänyt. Mutta nyt vielä tämäkin vaiva, joka ei ole mikään helppo ja kiva vaiva. Mutta päivä kerrallaan menemme eteenpäin ja iloisin mielin, kun ei ollut mitään tämän vakavampaa. Siispä vain pumpulipuikolla huolellisesti kuivaus joka väliköstä(?), jos siis saan sen tehtyä. Mutta ainakin yritämme aina yhdessä rakkaani kanssa ja autamme toinen toisiamme.

No, palattuamme kotiin, niin olikin jo kiire  tossuissamme, kun rakkaani polkaisi vielä apteekkiinkin viemään reseptin sinne. No, valitettavasti tämä geeli onkin vain tilaustuote, joten saamme sitä vasta huomenna ehkä, sillä missään Porin apteekissa ei tätä tuotetta ollut. Mutta ehkäpä sitten huomenna. Kun rakkaani polkaisi kotiin, niin hän kipaisi hakemassa kirjastoautosta yhden käsityölehden, josta kudon rakkaalle tyttärelleni kirjoneulemekon joko kirjoneuleella tai sitten ilman. Sehän on nopiaa kutoa, kun ei tarvitse muuta kuin pyöröllä luritella kainaloon asti ja siitä sitten etiäpäin kahdella puikolla tai siis pyöröllä tasona.

Sitten kello vierähtikin jo niin paljon etiäpäin, että olikin aika lähteä hanuritunnille. Ja niin matkasimme hanuri kainalossa tunneille. Ja olipa ihanaa kuultavaa, kun siellä oli ihmisiä, jotka olivat käyneet täällä tunneilla jo useampia vuosia. Minä olisin halunnut laittaa pääni piiloon kuten pupujussit pensaaseen. Mutta sitten ajattelin, että tästähän he ovat muutkin alkaneet eli alusta asti, joten siitä minäkin menen etiäpäin. Ja kun innostus ja halu on kova ja aikaa on, niin miksi en minäkin oppisi soittamaan vasemmallakin kädellä eli säestämään hanurilla. Ainakin minulla on vahva usko ja kova yrittäminen.

Kun tulimme sitten illalla kotiin, niin oli niin kevyt ja iloinen olo, kun sain tavata ihmisiä siellä hanuritunneilla ja oli oikein kiva opettajakin ja erittäin taitava. Onnellisena sitten nukahdimme käsi kädessä kiittäen Taivaan Isää, että minulla ei ollut mitään vakavaa.

Mutta laitan tähän vielä rakkaalleni kutomani kaulurin, jonka sain eilen valmiiksi,vai olikos se toissapäivänä. Kauluri on todellakin onnistunut yli odotusten ja käyttäjäkin on enemmän kuin tyytyväinen. Ja kun hän saa vielä pian piponkin, niin johan hänen kelpaa.

Nyt kuitenkin toivotan teille kaikille oikein leppoisaa syyspäivän jatkoa ja pitäkää itsestänne ja toisistanne huolta!
                           Tässäpä näkyy rakkaani kauluri...
                            ...ja tässä...
                           ...ja tässä vielä lähempää pintaneuletta
Kauluri on tehty kaksinkertaisesta nalle langasta Dropsin ohjeen mukaan.

21 kommenttia:

  1. Voi sinua Helena, kylläpä kurimuksen kävit varmasti läpi, ennenkuin sait tietää ettei se ollut sitä pahinta!
    OIkein kuulostaa ihanalta, että näin oli, ja kaikki on hyvin sittenki!!!
    Minä olen myös helpottunut ja iloinen puolestasi!

    Kauniin kaulurin teit, jaksat aina niin kovasti käsitöitä tehdä, tuossa on hyvä käsiala, ja varmasti ei kaula palellu, jos tulee kovia pakkasia!
    Kiitos myös jaksamisesta kipaista myös minun blogissani aina, oikein kivaa minusta.
    Nyt parantelet siellä ja vietät ihan helpottuneen leppoisan illan :D

    VastaaPoista
  2. Loppu hyvin kaikki hyvin!
    Lämpöisen kaulurin teit kullallesi!
    Pipo vielä niin saapi halla heilua nurkissa.
    Keveitä askelia päivääsi!

    VastaaPoista
  3. Hienoa kuulla ettei kyse ollut mistään vakavammasta, vaikka vaatiikin pitkäaikaista hoitoa :). Hieno tuo kauluri ja varmasti lämmin kun on tehty kaksinkertaisesta langasta.

    VastaaPoista
  4. Kiitos, kiitos kommenteistanne, rakkaat, rakkaat ystävät, seijastiina, Tarina ja Huopatossunen! Onhan se helpotus meille kaikille, kun tytärkin huolehtii ja suree kaikesta niin kovin. Mutta nyt on kaikki taas hyvin ja päivä kerrallaan nautimme yhdessäolostamme. Oikein leppoisaa päivän jatkoa myös teille!

    VastaaPoista
  5. Voi miten ihanaa,että ei ollut mitään vakavanpaa.
    Lämpöisen näköinen kauluri,niin siistiä työtä!
    Mukavaa päivän jatkoa!

    VastaaPoista
  6. Olipa kiva uutinen ettei se ollut ainakaan sitä pahinta.
    Hyvännäköinen kauluri,ei varmasti tuuli ota talvella kaulaan.
    Minullakin alkaa taas harrastukset,sunnuntaina posliininmaalaus ja tiistaina sitten erikoiskäsityöt.

    Leppoisaa iltaa.

    VastaaPoista
  7. Epätietoisuus ja odottaminen on rankkaa silloin kun pelkää mistä mahtaa olla kyse. Ihana ettei vaivasi ollut mitään vakavampaa, se on aina niin helpottavaa kuulla. Kauniita syyspäiviä teille, yhdessä eteenpäin, toinen toistaan tukien ja rakastaen. Halauksin, Hilima

    VastaaPoista
  8. Kiitos, kiitos kommenteistanne, rakkaat ystävät, vesimiesneuloo ja Tarikka! Ihana helpotus oli, kun kirurgi sanoi, että ei ole syöpää. Sehän se suurin peikko on ihmisen elämässä. Leppoisaa illan jatkoa teille ja eli sekä ...lopun arvaattekin molemmat.Onko sellaistakin kuin erikoiskäsityöt. Mitä ne pitää sisällään?

    VastaaPoista
  9. Kiitos, kiitos Hilima ystäväni kauniista sanoistasi! Leppoisaa illan jatkoa myös sinulle ja kaikille rakkaillesi! Etkö ole ajatellut perustaa Bloggeriin toisen blogin?

    VastaaPoista
  10. Hei Helena pitkästä aikaa! Jossain vaiheessa putosin blogisi seurannasta pois mutta kun kommentoit uuteen blogiini löysin sinut uudelleen! Hurja juttu sinulla ollut menossa jalan kanssa, mutta onneksi ei ollut mitään pahempaa kuitenkaan. Kauluri on hieno ja kun pitemmälle luin niin olet paljon muutakin ihanaa saanut aikaan! Syyssää on todellakin ihana, olen nauttinut siitä täysillä, ihanaa kun ei ole enää niin kauhean kuuma kuin kesällä. Minä piristyn näistä pirteistä syysaamuista kun polkaisen töihin. Toivottavasti syksy jatkuu vielä näin ihanana!

    VastaaPoista
  11. Heipä hei Virpi ystäväni! Voi, kuinka ihanaa, että löysit minut nyt. Niin, minun mahassani olevassa haavassa on onkelmia, mutta nyt on kaikki hyvin. Me olemme menettäneet mussukkamme heinäkuussa ja tyttäreni menetti oman 15 v koiransa. Se on ikävää, mutta onneksi tyttäreni asuu tässä samassa talossa kanssamme. Luvassa on ainakin aurinkoista ja lämmintä syksyä! Mukavaa illan jatkoa sinulle ja kaikille rakkaillesi!

    VastaaPoista
  12. No hyvä juttu, että vain pumpulipuikolla tonkimiseksi meni :). Kauluri on varmasti mieluinen, värikin on hyvä.

    Dropsilla on yllättävän paljon kaikenlaista kivaa, jos vain ehtisi tehdä...

    VastaaPoista
  13. Kiitos kommentistasi Neferi ystäväni! Niinpä, onneksi ei tarvinnut leikkaukseen mennä, kun tämä sama olisi voinut uusiutua siihenkin haavaan.
    Juu, Dropsilla on todellakin paljon kauniita malleja ja myös isoille mammoille eli kokojakin löytyy. Oikein mukavaa illan jatkoa sinne teille!

    VastaaPoista
  14. Saitpa helpottavia uutisia lääkäriltä. Joskus ne vaan vanhat arvet alkaa märkiä...jostain syystä. Työurani aikana olen tälläisiin törmäillyt joitakin kertoja. Hyvä kuitenkin, että apu vaivaan löytyy. Kaunis kauluri ja lämmittää rakkaasi kaulaa. Ihanasti kerroit hanuritunnista. Toivotan sinne mukavaa loppuviikkoa, juttujasi on aina yhtä ihana lukea!
    tuksu

    VastaaPoista
  15. Voi, kiitos, kiitos, tuksu ystäväni, kommentistasi!Oli hyvä kuulla, että sinäkin olet tällaisiin törmännyt, joten en ole ainoa. Mutta eiköhän tämä tästä lähde parantumaan, kun tänään saan geeliä siihen. Juu, kaulurista tuli lämmin ja pipokin on pian valmis. Oikein leppoisaa viikonloppua myös sinne teille kaikille!

    VastaaPoista
  16. Kysyit mitä erikoiskäsityöt pitää sisällään.
    Olen tehnyt antiikki lampunvarjostimia,silkkinauhakirjailuja kortteihin ja tauluihin,helmitöitä-ja kirjailuja,kortteja.Nyt ajattelin tehdä ainakin yhden mollamaijan heti alussa.

    VastaaPoista
  17. Jösses sentään, miten taitava olet! No juu, Molla-Maija on hieno juttu ja sellaisia voisi olla vaikka kuinka paljon, kun ne on niin ihania! Aurinkoista ja lämmintä viikonloppua sinne teille kaikille ja ...heille...kuten tiedätkin!

    VastaaPoista
  18. Olipas hyvä uutinen, eikä mitään vakavampaa.
    Kaunis kauluri, hyvän mallinen.
    Mukavaa päivän jatkoa.

    VastaaPoista
  19. Kiitos Hilkka ystäväni kommentistasi! Onneksi ei ollut mitään vakavaa enkä joudu leikkaukseenkaan. Juu, ja kauluri on Dropsin mallista ja onnistui Nalle aloevera langasta 2-kertaisena aivan hyvin. Aurinkoista viikonloppua sinne synnyinseudulleni teille molemmille!

    VastaaPoista
  20. Voi,miten mukava kuulla,että ei ollut tuon vakavampi,saa olla kyllä onnellinen,ettei ollu syöpä,se ois pannu ihmisen hiljaiseksi ja surulliseksi.:(,mut onneks ei,voi että oon onnellinen puolestasi,hyvä näin.:)Mukavaa viikonloppua sinulle ja rakkaallesi!

    VastaaPoista
  21. Kiitos kommentistasi Tansku ystäväni! On hyvä näin, kun tämä haavan arpeuma kuitenkin pitäisi parantua, kun laitan siihen geeliä. Oikein leppoisaa illan jatkoa sinulle ja kaikille rakkaillesi!

    VastaaPoista

VIIMEINKIN PÄÄSEN TÄNNEKIN BLOGIINI

Tänään on sunnuntai ja 22.11.2020. Aurinko laskee ja tulee hämärää. Olen onnellinen, kun pääsen tänne blogeihini pitkästä aikaa. Kirjoitan t...