22.2.2018

22.2.2018

lauantai 28. toukokuuta 2011

LAUANTAINA LAULESKELLAAN...

Tänään on lauantai ja 28. päivä toukokuuta. Päivä on pilvinen, sateinen ja kolea, sillä asteita on vain +12. Mutta viikon kuluttua on luvassa aurinkoa ja lämmintä. Ehkäpä se kesä silloin alkaa!


Olen ahkerasti kutonut ja kutonut...ja kutonut. Tosin minun oma pupusukkani on vielä kesken eli toinen on valmis, mutta toinen vasta kantapäässä asti. Syy moiseen selittyy sillä lailla, että koska papalla sukat hajoavat alta aikayksikön, niin otin yhdet sukat ja leikkasin terän pois, poimin silmukat puikoille ja kutoa kilkuttelin uudet terät ja varttakin hieman lisäsin ylöspäin. Vasta tänään pääsen jatkamaan omia sukkiani, jotta nekin saisin pian valmiiksi. Mutta tämä terittäminen se vasta mukavaa hommaa onkin, kun ei tarvitse kutoa kuin terät, kun varsi on pitkä ja ehjä. Siinä nääs pääsee helpommalla.


Tässä päivänä muutamana pappa valmisti ihan ite(=itse) kaalilaatikkoa ja voi että olikin hyvää. Minun ei tarvinnut enää neuvoa missään kohtaan, vaan ohjeen mukaan hän sen teki. Tänään tehdään pitkästä pitkästä aikaa rahkapannukakkua. Sitä tein silloin vuonna 2000, kun pappa lensi joka ikinen perjantai luokseni ja tein pannaria joka viikko. Niin, hän lensi Oulusta Helsinkiin joka viikko. Voi, noita aikoja! Onpa ajat muuttuneet ja pappa ja mummikin jo vanhentuneet. Ja kun jalat pettää ja järki jättää, niin siinä vasta hauskuutta riittää. Siis, huumorilla eteenpäin!
Mutta eteenpäin mennään kuin mummo lumessa! Onneksi on näitä lapsia ja lapsenlapsia, jotka tuovat sitä iloa elämäämme. Ja onhan meillä tämä suloinen Sirukin, joka vartioi mummia hyvin tiiviisti. Hän on myös mummin kulta!
           Tällaiset vanhat sukat teritin uudella seiskaveikan vihreällä...
                                      ...ja jatkoin varresta ylöspäinkin resoria hieman...

                             ...tässähän tämä ihana nallelaatikosto ja lankakori...
                            ...ja nyt on Tiina yksin, sunfralilalilei, sunfrallallei...
                                ...tällaisen kellon saimme eräältä poismuuttajalta...
                                     ...ja Heidi istuu Nallensa kanssa omalla paikallaan...
               ...ja tässä rakkaan tyttäreni huovuttama sydän...


Niin, nyt on Tiina yksin, kun Miina muutti tyttäreni luokse, josta tyttäreni oli ikionnellinen.


Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein rattoisaa lauantaita sateesta huolimatta. Minä siirryn omaan tuoliini kutomaan pupusukkiani. Pappa lähti kauppaan ja lupasi tuoda jäätelöä ja Marabouta, njam, maiskista vaan. Kyllä minulla on kultainen rakas ja lapsilla kultainen pappa!

4 kommenttia:

  1. Kivasti uudistetut sukat :). Hyvää lauantain jatkoa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Huopatossunen! Rikkinäiset sukat on niin helppoa terittää uudestaan ja myös nopiaa. Leppoisaa lauantain jatkoa sinne teille!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommentistasi vesimiesneuloo! Leppoisaa sunnuntaita myös sinne teille!

    VastaaPoista

VIIMEINKIN PÄÄSEN TÄNNEKIN BLOGIINI

Tänään on sunnuntai ja 22.11.2020. Aurinko laskee ja tulee hämärää. Olen onnellinen, kun pääsen tänne blogeihini pitkästä aikaa. Kirjoitan t...