22.2.2018

22.2.2018

torstai 2. kesäkuuta 2011

KUULUMISIA MAALTA...

Tänään on torstai ja on pyhäpäivä, koska on Helatorstai ja 2. päivä kesäkuuta. Aurinko paistaa ja linnut laulavat ja asteita on +13, mutta luvassa on +21. No, onneksi ei liian kuumaa! Meidän asuntomme on onneksi viileällä puolella, jotta ei aurinko porota koko päivää eli ei siis paljonkaan. Täällä sisällä ei ainakaan vielä ole tuntunut liian kuumalta ja kun ei pidä ikkunoitakaan auki, niin eihän se ulkoilman kuumuus silloin pääse sisällekään. Näin aamulla ja myös illan viileydessä on hyvä pitää ikkunoita auki, mutta muulloin pidämme kiinni.


Tiistaina olimme pienessä maalaiskoulussa viettämässä kevätjuhlaa. Siellä oli toinen lapsenlapseni, joka nyt päätti ala-asteen ja siirtyi yläasteelle toiseen kouluun, joka on onneksi tässä ihan meitä lähellä.
Ohjelmaa oli runsaasti ja niin reippaasti esitettyjä, että ihan ihmetellä täytyi. Minä videoin koko ajan, joten en ehtinyt ihan niin tiiviisti herkistyä ohjelmaan, mutta kyllä siellä ehti kyynel tulla silmäkulmaan, kun lapsenlapseni esiintyi ja lopuksi sai kauniin ruusun ja stipendin. Onhan se niin kaunista ja herkkää! No niin, entä miten kestän sitten lauantaina, kun vanhin lapsenlapseni päättää yläasteen ja menee jo lukioon. Heilläkin on oma mahtava juhlansa, jossa hän myös itse esiintyy omalla ohjelmallaan. Tottakai kaikki pitää nauhoittaa. Voi että, hän on varmasti koko kylän komein mustassa puvussa, valkoisessa paidassa ja kravatissaan, jestas sentään, hän on minun lapsenlapseni. Hän on komea nuori mies, isäänsä kait tullut, hm, vaiko mummiinsa! On todellakin elämän rikkautta, että saa seurata omia lapsenlapsiaan näin läheltä ja että saa olla läsnä heidän juhlissaan. On myös elämän rikkautta, että saa asua maaseudun rauhassa, luonnon keskellä. Miten elämä voikaan muuttua niin yhtäkkiä! Miten onnellinen mummi olenkaan nyt!


Miten minusta, mummista, on tullut tuollaisesta pienestä rusettipäästä jo tällainen vanha mummi! Voi, voi, miten nopeasti tuo aika onkaan mennyt ja sitä ei takaisin saa! Oikealla olevassa kuvassa  olen kait 3 vuotias, keskellä 20 vuotias ja vasemmalla 50 täyttänyt ja minulla on edesmennyt, rakas Cindyni sylissään, joka oli tuolloin 1 vuoden ikäinen. Voi, noita aikoja! Muistot säilyvät ikuisesti!


Mutta nyt toivottelen teille kaikille, rakkaat ystävät, oikein leppoisaa ja ihanaa Helatorstaita!

6 kommenttia:

  1. Mukavia ne on nuo kevätjuhlat,niistä se kesä sitten oikeasti alkaa.
    Meillä eilen nousi lämpö jo lähemmäs kolmeakymmentä mutta sitten nousi ukkonen ja jylläsi kokopäivän vähän väliä ja vettäkin saatiin taas mukavasti.
    Leppoisaa Helatorstaita.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Tarikka! Eilen oli hellettä, mutta ei onneksi ukkosta. Tänään ei ole niin kuumaa kuin eilen onneksi. Niinpä, kyllä koulun kevätjuhla ja samoin joulujuhla on niitä vuoden kohokohtia. Silloin tuntee että alkaa joulu ja myös kevätjuhlissä, että alkaa kesä. Mukavaa Helatorstaita!

    VastaaPoista
  3. Meillä on lauantaina nuorimmaisen viimeinen kevätjuhla ala-asteella, syksyllä kutsuu sitten jo ylä-asteen haasteet. Suvivirsi saa aina silmäkulman kosteaksi, se kuuluu asiaan ja siitä se kesäloma aina alkaa ja yksi aikakausi jää taakse. Kaunista ja aurinkoista kesän alkua teille kaikille ja pikku Sirulle paljon halauksia Hilimalta

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentistasi Hilima! Meillä oli tiistaina lapsenlapseni kevätjuhla, joka siirtyy yläasteelle ja lauantaina on vanhimman lapsenlapseni kevätjuhla, joka päättää peruskoulunsa ja menee lukioon. Ihanaa seurata lastenlasten nuoruutta. Kyllä täällä maalla on ihanaa! Leppoisaa Helatorstaita sinulle ja kaikille rakkaillesi!

    VastaaPoista
  5. Kevätjuhlissa on aina ihana tunnelma.
    Onnittelut stipendin saajalle!
    Kaunista perjantaita Sirulandiaan!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kommentistasi Tarina! Juu, kevätjuhlissa on aivan uskomaton tunnelma ja nyt jo jännitän yläasteen kevätjuhlaa, joka on huomenna. Ihanaa päivän jatkoa ja mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista

VIIMEINKIN PÄÄSEN TÄNNEKIN BLOGIINI

Tänään on sunnuntai ja 22.11.2020. Aurinko laskee ja tulee hämärää. Olen onnellinen, kun pääsen tänne blogeihini pitkästä aikaa. Kirjoitan t...