22.2.2018

22.2.2018

sunnuntai 28. elokuuta 2011

VUOSI KULUNUT SIUNAUKSESTA...PALJON ON TAPAHTUNUT HYVÄÄ...

Tänään on sunnuntai ja parvekkeen lasit ovat täynnä sateen kimaltelevia pisaroita. Asteita on ulkona +12. Nyt on niin onnellisen autuas olo. Kiitos teille kaikille, jotka myötäelitte meidän siunaustilaisuudessamme. Tunsin teidät enkeleinä siellä olkapäälläni!


Tästä siis kaikki alkoi eilen lauantaina, 28.8.2010 kello 14.00, Porin Teljän kirkossa. Alkuvalmistelussa ME ja vahtimestari.

Ja nyt kajahtaa ensimmäiset mahtavat urkujen sävelet Mendelssohnin Häämarssista Kesäyön Unelma. Me asettaudumme vamiiksi ja otamme, tai yritämme ottaa tasatahdin, aloitamme vasemmalla jalalla...etenemme hitaasti...onnellisesti hymyillen...tunne on kuin olisi astunut Taivaan Portista sisään vaaleanpunaisten ruusujen keskelle...

 ...ja tässä astelemme alttarille, yhdessä ain...ikuisesti...
                    ...ja alttarille polvistuneena...
                    ...Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Amen.

Ja näillä kauniilla sanoilla ja lauseilla pappi aloitti ...

Helena ja Timo, olette halunneet juhlistaa 10 vuoden yhteistä taivalta kiittämällä Jumalaa kuluneista vuosista sekä pyytämällä hänen siunaustaan myös tuleviin vuosiin. Tänään teillä on varmastikin kirkkaana mielessä hääpäivänne Lieksassa. Silloin saitte sanoa toisillenne "tahdon". Tuo lupaus on pitänyt kaikki nämä vuodet. On suuri asia löytää vierelle toinen, jota saa rakastaa ja jonka kanssa on hyvä olla. Tiedätte hyvin, ettei toinen siinä vierellä ole itsestään selvyys, siksi haluatte tälläkin tavalla osoittaa, kuinka tärkeänä pidätte avioliittoa ja toiseen sitoutumista. Koette, että teidän yhteinen tienne on ollut johdatusta, siitä suuri kiitos Taivaan Isälle.

Miten tähän on sitten tultu? Internet johdatti teidät aikoinaan yhteen, siitä alkoi Timon lentäminen Oulun ja Kirkkonummen väliä. Yhdessä hoiditte rakkaudella Helenan äitiä ja neljää villakoiraa. Yhdessä olette joutuneet kokemaan myös luopumisen tuskaa. Vaikeina hetkinä olette tukeneet toisianne ja rohkaisseet eteenpäin. Täällä Porissa olette viettäneet nyt neljä vuotta. Omassa kodissa on mukava soitella ja laulella, tehdä käsitöitä ja viettää yhteistä aikaa. Sieltä käsin on hyvä lähteä myös matkoille. Yhteinen aikanne on kaiken kaikkiaan ollut ihanaa, rakkauden täyteistä aikaa.


Valitsemassanne raamatuntekstissä apostoli Paavali kirjoitti korinttilaisille rakkauden olemuksesta ja siitä millaista olisi, jos ei olisi rakkautta. " Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali." Rakkaus on kantava voima ihmiselämässä. Ennen ihmisten rakkautta, Paavali tarkoittaa tässä Jumalan rakkautta. Ilman Jumalan rakkautta olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali ilman sen kummempaa päämäärää tai tarkoitusta. Jeesus kehottaa meitä ihmisiä rakastamaan toisiaan, niin kuin hän on rakastanut meitä (Joh. 15:9-12). Jeesuksen rakkaus on uhrautuvaa ja ehdotonta rakkautta. Te saatte läpi elämänne opetella rakastamaan toisianne kuten Jeesus, mutta ennen kaikkea saatte, ja me kaikki saamme opetella itse elämään Jumalan rakkauden varassa, anteeksiantavan ja armollisen rakkauden varassa. Silloin meillä on vieläkin pidemmälle ulottuva päämäärä kuin vain se mitä tämä elämä antaa! Rakentakaa Jumalan rakkauden varaan avioliitossanne ja omassa elämässänne, sillä Jumalan rakkaus kestää, eikä koskaan katoa.


Timo, rakas vaimosi Helena haluaa nyt sanoa sinulle jotain.
           Rakas Timo, olen miettinyt tätä hetkeä jo monet vuodet ja näitä sanoja, joita en nyt löydä. Mutta kiitän sinua näistä ihanista ja rakkauden täyteisistä vuosista, sinun hellästä huolenpidostasi sekä minua että mussukoitamme kohtaan. Toivon, että saisimme elää yhdessä vielä monen monta vuotta. Rakastan sinua, Timo, nyt ja aina! Kiitos!
Ja rakkaani vastaus: Kiitos, rakas Helena, minäkin kiitän sinua näistä ihanista vuosista, jotka olemme saaneet olla yhdessä. Rakastan sinua, Helena! Kiitos!
              Tässä otimme vastaan Herran siunauksen...


Sitten lauloimme virren 326:1,7...Sinulle kiitos Isä Maan ja Taivaan...
            ...tässä käännyimme jo lähtöasemiin ja kun Melartinin Häämarssi Prinsessa Ruusunen kajahti, niin astelimme kohti ovea ja kahvihuoneeseen.


Kun olimme muutaman tunnin siellä nauttineet kahvia ja kakkua ja rupatelleet, olikin jo aika lähteä kohti omaa kotia.


Kotona sitten laitoimme videokameran päälle ja tässäpä näitä still kuvia tuli sitten jonkin verran otettua.
           Tässä minä istun ja ihailen kaunista morsiuskimppuani...

 ...ja seisoen...
                  ...ja rakkaan kampaajani arvokasta työtä...
              ...onnellinen hymy omassa kodissa oman rakkaan kanssa...
        ...ja käymme yhdessä ain, käymme aina rinnakkain...


                       ...näin on hyvä olla...
                         ...ja näin...
                               ...ja näin...
                               ...näin paljon sinua rakastan...
Ja näihin hymyhuuliin päätän tämän meidän siunaustilaisuutemme. Toivon teille kaikille oikein mukavaa sunnuntain jatkoa ja toivottavasti jaksoitte lukea loppuun 
asti. Pitäkää itsestänne huolta ja rakastakaa toisianne!

Tänään on sunnuntai ja 28. päivä elokuuta 2011. Aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja asteita on +16 ja luvattu on +24 astetta. 

Tänään on kulunut tasan vuosi, kun saimme 10-vuotisen yhdessäolomme siunauksen. Tähän vuoteen on mahtunut paljon iloa ja toki myös surukin kuuluu jokaisen elämään. Mutta kaikista vaikeuksistakin selviää, kun jaksaa uskoa tulevaisuuteen ja asioilla on tapana järjestyä. Aina löytyy jokaisen elämästä ja joka päivä niitä pienenpieniä onnenpipanoitakin, kun vain muistelee asioista myös niitä hyviä puolia. Kaikella on hyvät ja huonot puolensa, mutta rohkeasti vaan eteenpäin, sillä meillä jokaisella on vain  ja ainoastaan tämä yksi ainoa elämä ja toki haluamme elää sen mahdollisimman onnellisena.

Mutta meille on mahtunut tähän vuoteen muutto maalle ja pikkuinen sulotar Siru on tullut elämäämme kuin myös lapsenlapset ovat tässä lähellämme.

Me juhlimme tätä päivää ja myös niitä tulevia juhlia, joita tulee olemaan, ainoastaan tänään tai eilen aloitimme juhlinnan nauttimalla latteet ja prinsessakakkua ja marabou suklaata ja sitä jatkamme tänäänkin.

Meidän suuri juhlan aihe on myös lähtö Espanjaan viideksi kuukaudeksi ainakin. Se tulee olemaan meidän 11 -vuotisen 
rakkaudentäyteisen taipaleemme häämatka ja kohokohta.
Siellä me sitten nautimme Espanjan auringon alla lämmöstä ja toivottavasti ilman jäsenien särkyjä. Olen jo niin innoissani, että voisin tai voisimme lähteä vaikka heti, mutta odotellaan nyt vain siihen lokakuun loppuun, kun lentoliputkin on jo passien välissä.

Mutta tänään tosiaan nautimme kaikesta ja Matin ja Tepon laulun sanoin: "Olen kiitollinen että koti mulla on..."

Olen todellakin kiitollinen elämälleni, että olen saanut niin ihanan, kultaisen ja rakkaan miehen luokseni 11 vuotta sitten. Kiitos Taivaan Isälle kaikesta, mitä olen saanut ja kiitos, että olen saanut myös lapsenlapseni lähelleni ja myös kiitos, että minulla on ystäviä, jotka ovat enkeleitä!

Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein leppoisaa ja auringonpaisteista sunnuntaita ja nauttikaa elämästänne pienistäkin onnenpipanoista!

10 kommenttia:

  1. Kyllä on sitten komeee pari,kuin luodut toisilleen♥,ihanaa että olemassa noin ihania ystäviä.Mukavaa lukea täällä sinun tarinoitasi ja kuvia katella.Niin se toi aika menee,kuin siivillä,on iloja ja suruja,mutta niistä selviää ajan kanssa!
    Mukavaa Sunnuntaita ystäväni♥
    P.s Sirulle junnu lähettää rapsutukset

    VastaaPoista
  2. Kiitos ihanasta ja mieltälämmittävästä kommentistasi Tansku ystäväni! Siru kiittää Junnun rapsutuksista ja sanoo lurps, lurps! En toki unohda teitä ketään ja aion kirjoitella kuulumisia Espanjastakin! Auringonpaisteista sunnuntaita sinne teille!

    VastaaPoista
  3. Ihana <3
    Myö mäntiin naimisiin heinäkuussa 2000. Tavattiin internetin kautta 3.3. 2000 :). 11 vuotta ollaan saman pöydän äärellä syöty. Toivottavasti syödään vielä pitkään.
    Kaikkea hyvää Teille ja paljon paljon yhteisiä vuosia.

    VastaaPoista
  4. Kiitos kommentistasi Jantta! Samoihin aikoihin olemme näköjään tavanneet netin kautta ja 11 vuotta meillä tulee lokakuun 1. päivä. Ja meillä on mennyt hyvin eikä riidan sana ole koskaan ollut tarpeellinen eikä tule olemaan. Ihanaa päivän jatkoa sinne teille!

    VastaaPoista
  5. Tulee ihan kyyneleet silmiin, niin koskettava tämä kirjoitus ja kuvat oli!

    -Sari

    VastaaPoista
  6. Kiitos ihanasta kommentistasi Sari! Kyllähän se oli niin herkkä ja ikimuistoinen hetki. Leppoisaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  7. Kyyneleet silmissä minäkin luin.. olette niin ihania:)

    VastaaPoista
  8. Voi, kiitos ihanasta kommentistasi Tuta! Kiitos, kiitos! Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  9. Ihana koskettava kirjoitus. Upea pari olette. Onnea hääpäivästä.

    VastaaPoista
  10. Kiitos kommentistasi enkulin käsityöt! Niin, se oli 10-vuotisen yhdessäolomme siunaustilaisuus vuosi sitten! Kiitos, kiitos!

    VastaaPoista

VIIMEINKIN PÄÄSEN TÄNNEKIN BLOGIINI

Tänään on sunnuntai ja 22.11.2020. Aurinko laskee ja tulee hämärää. Olen onnellinen, kun pääsen tänne blogeihini pitkästä aikaa. Kirjoitan t...