22.2.2018

22.2.2018

torstai 22. joulukuuta 2011

JOULU, JOULU TULLUT ON...

Tänään on torstai ja jo 22. päivä joulukuuta. Kun aukaisimme ikkunaluukut, niin taivas on kirkas, koska sieltä se aurinko nousee ja linnut laulavat. Lintujen konsertti on aivan mahtavaa. Asteita on jo tähän aikaan aamusta +15, joten nyt tulee lämmin päivä. Ihanaa, sillä tänään olemme suunnitelleetkin jo, että teemme pitkän reissun tuonne Välimeren rannalle. Sinne on aikamoinen matka, mutta ei muuta kuin menoksi vaan ja posket punaiseksi sä saat. Ja tosi on, että kyllä tuleekin hyvä olo lenkin jälkeen ja ruoka maittaa niin, että voisi syödä vaikka kuinka paljon, mutta ei, se ei käy meille. Hyvin vähän olen lisännyt aterian kokoa, kun verensokerini on tullut oikeaan mittaan. Eilen juu kävelimme aikamoisen lenkin myös, sillä uteliaisuushan se voittaa, kun ei tiedä, minne lie, tiesi sun vie...Hyvin mielenkiintoista, vai mitä! Me olemme täällä tunnin jäljessä ja täällähän on valoisaa aina tuonne liki kuuteen asti. Siellä Suomessa on pikku pakkasta, joten taitaapi olla aika hieno sää sielläkin. No, eihän siellä päivän valoa taida paljon olla, mutta joulun jälkeen alkaa taas aurinko paistaa sinnekin. Ja joulu on sinne tulossa ja jouluvalot loistavat siellä kilpaa toistensa kanssa. Saas nähdä sitten, missä sitä ensi joulua vietetään! Nyt vietämme täällä paljon ulkoillen ja valokuvaten ja nauttien hyvästä ruuasta vihanneksia, vihanneksia, vihanneksia...niin, ja ruisleipää, suomalaista ruisleipää, joka tekee täällä meille ainakin juhlan tuntua. Mutta rakkaani sukat saan pian valmiiksi ja sitten alan taas uusia sukkia tai tossuja. Tosin lankakauppaan pitää mennä ainakin sitten ennen Suomeen tuloa ja ostan toki villatakkilangat sieltä, kuten ostin Haapsalustakin. Mutta ensin pitää saada kiloja karsittua pois aikalailla ja uskon, että sitä tapahtuukin parhaillaan. Kyllähän tällainen pupun ruoka vie painoa alas ainakin pikku hiljaa ja tavoitteena onkin, että saisin painoa pois tammi-helmikuuhun mennessä, joten on tässä vielä aikaa kuntoiluun. Ja 40 porrasaskelmaa kun porhallan jokaikinen päivä ylös ja alas, niin sekin jo auttaa kuntoa nousemaan. Mutta nyt toivotan teille kaikille oikein mukavaa joulun alus viikkoa ja olkaahan kilttejä, sillä "Joulupukki jo oveen kolkuttaa..."!


Tännepä me suuntasimme kulkumme eilen...
 ...ja aivan upeata arkkitehtuuria mielestäni...
 ...ja paljon, paljon appelsiineja...
 ...ja näin hyviä teitä ...pyörätie...löytyi...
 ...ja tällaisia taloja, aivan ihania...
 ...ja toiseen suuntaan tallainen rivistö...
 ...ja sieltä korkeammalta näkymä myös Suolajärvelle...
 ...ja kukkia on paljon ja niitä aina ihaillen katselen.

2 kommenttia:

  1. Mukavaa aurinkopäivää teille sinne :)
    tuksu

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos tuksu ystäväni! Me toivotamme myös sinne teille oikein ihanaa jouluaaton odotusta! Täällä tänään asteita +23, ihanaa!

    VastaaPoista

VIIMEINKIN PÄÄSEN TÄNNEKIN BLOGIINI

Tänään on sunnuntai ja 22.11.2020. Aurinko laskee ja tulee hämärää. Olen onnellinen, kun pääsen tänne blogeihini pitkästä aikaa. Kirjoitan t...